Läsarfråga: Hur ska jag räkna kalorierna vid träning?

Hej Philip! Älskar din blogg, har typ läst den i 2-3 år nu:) Har en fråga som totalt fuckar med min hjärna nu när jag försöker gå ner i vikt. Jag är 162 cm, väger ca 65kg. Jag ska ligga på 1500 kcal för att gå ner i vikt, om jag då tränar och förbränner 500 kcal, ska jag då äta 500 kcal extra eftersom att jag redan ligger på ett kcal underskott? Eller är de bara bra att jag förbrände lite extra den dagen? Jag är rädd för att tappa muskler och vill alltså inte äta för lite. Försöker ät 3g protein/ kilo, precis som du sagt.
ab9a6c9129890cf9baafde2eafbf93e6
Tack på förhand!
Kram Becca

SVAR: Hej Becca! Kul att du gillar min blogg. Du säger att du äter 1500 kcal för att gå ner i vikt. Säg att du behöver 2500 kcal för att stå still i vikt och tränar bort 500 kcal. Då behöver du äta ytterligare 500 kcal för att stå still i vikt, nämligen 3000 kcal totalt. Ligger du på ett matintag på 1500 kcal kommer du att hamna på 1500 kcal underskott jämfört med 1000 kcal som det blir om du inte tränar. Du bestämmer alltså själv hur stort ditt kaloriunderskott ska vara genom att addera träning men tänk på att inte ligga för lågt. Det är bättre med en långsam hållbar viktminskning än en snabb där du inte får rutin på de nya vanorna. Bra jobbat med proteinet. De flesta jag träffar äter 0,8-1,0 g per kilo kroppsvikt och märker en stor skillnad i både mättnadskänsla och viktnedgång när de går upp till 2-3 gram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.