Läsarfråga: Kan jag dricka proteindrink under lowcarb?

hej! Jag dricker Whey 80, är de okej när man äter en kolhydratfattig kost? enligt påsen ska de va 5g/100 g o de är absolut okej för min del, men ibland döljer de ju sig ingridienser o innehåll som man inte tänker på.. o ja dricker de 3 ggr /dag.
Är ca 170 o väger 66 kg.. har några kg ja vill bli av med o precis börjat med protein, tänkte att de kanske är de jag behöver för de där sista ;) och vad säger du om fettförbrännings piller??tacksam för svar :)
Nathalie

SVAR: Hej Nathalie! När man äter en kolhydratsfattig kost är det fördel att hamna i ketos. För mycket protein i kosten kan göra att kroppen går ur ketos och då får du inte den energin som det är meningen att fettet ska bidra till (om du äter LCHF). Har du bara minskat en aning på kolhydraterna och håller fettintaget lågt behöver du inte oroa dig. Oavsett vilken metod du väljer så kan du dricka Whey 80 utan att det påverkar kolhydratsintaget. Om det är 5 gram per 100 så är en portion oftast inte mer än 30-35 gram pulver så kolhydraterna hamnar bara på något gram.
Fettförbränningspiller är ingen mirakelmetod men kan göra skillnad när du optimerar både din kost och din träning. De är kända för att minska hungern, minska sötsug, öka förbränningen med mera. Går du på kalorifattig kost och känner dig seg kan du med hjälp av dem eventuellt träna hårdare eller klara dig längre innan du måste äta igen. Jag rekommenderar Heat från Fitnessguru eller Bod-e burn som du dricker en eller två av för maximal förbränning. Sistnämnda alternativet innehåller en proteindrink så då behöver du inte dricka Whey 80 samtidigt.Lycka till med det sista!

1 kommentar

    • N20 januari, 2014 kl. 13:46
    • Svara

    Tack för svaret ;)
    Nä äter inte lchf, försöker undvika massa extra fett också..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.