Läsarfråga: Kan jag också ersätta frukosten med en shake?

Hej Philip! Jag ska börja gymma med mål att ”gå ner ett par kilo” (bryr mig inte alls om vikten men vill bli lite mer slimmad.) Undrar lite över det här med proteinpulver. Tänkte köra 4 ggr/vecka, både styrka och pulshöjande. Har ganska oregelbundna mattider med tanke på mitt jobb, men undrar om det går att ersätta frukosten med en proteinshake? Eftersom jag jobbar kväll ibland och morgon ibland äter jag ofta bara middag eller bara lunch (äter alltid frukost), och sen macka eller liknande på kvällen/innan jobbet. Går det att köra shakes till frukost & mellanmål och sen lagad mat en-två gånger om dagen eller är det inte bra för någon som inte hårdtränar som du?
Nadja

SVAR: Hej Nadja! Kul att du ska börja gymma och få den kropp du vill ha. Du kan absolut dricka en shake till frukost om du vill. Du kommer på så sätt att få i dig mer protein men mindre kalorier vilket underlättar för din viktnedgång. Tänk på att du eventuellt går miste om nyttiga fetter, fibrer, vitaminer och mineraler om du ersätter ett mål med en shake. Det kan vara bra att planera lunchen och middagen så du får i dig det i rätt mängd senare under dagen istället. Lycka till!

2 kommentarer

    • Nadja15 januari, 2014 kl. 00:08
    • Svara

    Tack för svar! Kom på en till fråga som jag kanske borde ställt samtidigt. Är det vassle som gäller till frukost och kasein till mellanmål då eller kan man hålla sig till ett slags pulver? Vilket då i så fall om jag bara ska köpa ett?

  1. Kasein brukar ge mer mättnadskänsla så många föredrar det som mellanmål. Till frukost är vassle bra för att få ut aminosyrorna snabbt men kasein är bra för att hålla dig mätt. Du väljer helt enkelt det som passar dig bäst. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.