Läsarfråga: Ska jag köra tungt eller fler repetitioner?

Hej Philip! Jättebra & inspirerande blogg, verkligen! :)
Jag är 17 och tränar 5-6 dagar i veckan, och jag har fått en hel del resultat på min kropp. Men jag vill ha mera.
Så jag undrar, får man mera resultat om man kör lättare vikter & flera reps eller tyngre vikter och färre reps ? :)
Kristin

SVAR: Hej Kristin! Du berättade inte vad du vill ha för resultat men jag utgår ifrån att du vill stärka dina muskler och få dem hårdare/större samtidigt som du bränner fett. Jag rekommenderar alltid att köra tyngre vikt och inte fler än 10-12 reps per set. Du måste tala om för dina muskler att de ska stärkas och det blir svårare för dem att förstå det om du kör lägre vikt och fler repetitioner. Givetvis är variation bra men fokusera på att köra lite tyngre så ofta det går. Glöm inte bort att kosten i princip är viktigare än träningen för optimala resultat. De flesta ser en stor skillnad när de ökar proteinintaget genom att äta mer fisk, kött, fågel och liknande eller tillsätter en eller flera proteindrinkar till kosten.

Kör hårt och lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.