Läsarfråga: Vad kan jag äta för mellanmål under diet?

Jag har precis påbörjat min diet och har en liten fråga som jag tror du kan hjälpa mig med. Jag brukar bli hungrig mellan målen och måste då äta mellanmål men jag vet inte vad. Kan du inte ge mig lite tips på bra och nyttig mellanmål som man kan äta under diet? Skulle bli så glad!
Stina

SVAR: Hej Stina! Hoppas det går bra med din diet framöver. Kul att du tagit initiativet att göra en förändring. När det gäller mellanmål så spelar det i princip ingen roll vad du väljer så länge det är bra innehåll och du inte äter för mycket. Personligen brukar jag dricka mina mellanmål i form av proteindrink eller Bod-e burn. På kvällen kan jag välja ett ”mellanmål” som består av finn crisp eller liknande med kalkon och rökt lax. Nötter är också ett mellanmål som förekommer i min diet. Jag vet de som tycker kvarg och keso är godare att stoppa i sig och de blandar gärna i bär, banan, nötter, frön eller liknande.

Oavsett vad du väljer rekommenderar jag att du tillsätter en proteinkälla av något slag så du inte bara äter en frukt eller liknande som bara innehåller kolhydrater. Jag antar att du under din diet minskar på fettintaget och då kan det vara smart att försöka få i sig något fettsnålt alternativt något som är fullt med nyttiga fettsyror.

Här har jag en lista över bra dietmat som du kan kika på. Det är bara att knåpa ihop goda mellanmål utifrån den listan:

https://ptphilip.se/2012/11/dags-for-ett-sexpack-infor-vintersemestern/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.