Läsarfråga: Jag får håll av PWO

Hej!
Jag har en liten fundering.. Jag får väldigt lätt håll när jag tränar och kan inte dricka nån PWO innan jag kör mina pass. Finns det något annat man kan ta ist för att ”höja” prestationsförmågan? Tack för en jättebra blogg
Johanna

SVAR: Tack Johanna! Jag dricker alltid en Bod-e Burn innan träningspasset. Den ger mig energi, aminosyror, koffein och mycket mer vilket är precis vad jag behöver när jag ska in i gymmet. Burken är inte så stor så man känner inte att magsäcken fylls. Maila mig om du vill veta mer. Ibland kombinerar jag den med en koffeinfri PWO från Fitnessguru. Man är inte riktigt säker på vad håll beror på men prova att dricka din PWO med mindre vätska och fyll på med vatten under passet istället och se hur det känns. När du pratar om håll misstänker jag att du utför någon form av konditionsträning och då kanske du inte behöver alla effekter en PWO ger (ökad pump etc) utan det räcker med någon form av koffeinkälla för den sortens prestationsökning.

Tänk på att kroppen har den energi den behöver för att utföra ett träningspass och det räcker för de flesta. Det är bara det ”lilla extra” man får ut av en energidryck, PWO eller liknande. Många som precis börjat träna bör fokusera på teknik och liknande i första hand innan de går på drycker som ökar uthålligheten och styrkan.7

Sist men inte minst skulle du kunna kika på din favorit PWO och se om du kan ersätta ingredienserna med kapslar istället. Jag har dock svårt att tänka mig att det skulle bli mindre vätska om du sväljer dem med vatten.

1 kommentar

  1. Ett tips är att kolla på enskilda ingredienser som pwos innehåller. Att köpa ett ”rent” pulver som tex citrullinmalat kanske är din lösning? Ett tips bara :)

    mvh
    Niklas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.