Arla Cocio Sport Fit chokladmjölk med mindre socker och 50% mer protein

Cocio_arla_chokladmjolk_protein

Idag kom Arla förbi med deras nya återhämtningsdryck som jag ska få prova. Det är en chokladdryck med 50% mindre socker och 50% mer protein. De smakar riktigt bra och drycken har lång hållbarhet och kan förvaras i rumstemperatur vilket gör att den är okej att stoppa i träningsväskan. Kolhydraterna behöver kroppen efter ett träningspass och mängden protein är helt okej för de allra flesta.

Här är innehållet per 100 g. En flaska innehåller 500 ml.

Energi 50 kcal
Fett 0,6 g, varav mättat fett 0,4 g
Kolhydrat 4,7 g, varav sockerarter 4,6 g,
Protein 5,2 g

Som sagt, jag tycker det är en bra produkt i samband med träning och enkel att ha med sig och att dricka. Den enda åsikten jag har är riktad till Arla.
Varför inte skriva ut totala antalet gram protein på flaskan? Det är en dryck riktad till de som bryr sig om hur mycket protein olika livsmedel innehåller. Vi är vana att det står 25 gram protein eller liknande på andra proteindrycker för att enkelt kunna räkna av från dagsbehovet.

Står det 26 gram protein stort på flaskan är sannolikheten större att jag köper den om jag inte redan vet om vad den innehåller än om det står 50% mer protein och jag behöver kolla på baksidan, leta efter svensk text, kolla hur mycket protein per 100 gram, vända på flaskan och kolla på mängden och sedan börja huvudräkning, 5 x 5,2. Man vill ha något snabbt och enkelt med sig till gymmet, gör det då snabbt och enkelt för målgruppen att förstå och plocka en från hyllan i affären.

Som sagt, annars en riktigt bra produkt som jag tror många kommer att gilla. Speciellt i sommar.

Den börjar säljas i affärerna från och med den här veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.