Läsarfråga: Hur mycket förstör min godispåse?

Hej! Får jag fråga en sak, du är ju deff-mästaren verkar det som och litar på din kunskap? :)

Jag har ätit felfritt i fyra veckor och gått ner från 57 till 54. Åt sedan lösgodis efter detta och dagen efter vägde jag 56. Är detta vatten tror du eller kan man lägga på dig detta som fett direkt / ga förstört fyra veckor under en dag? Tråkigt liv det blir då tänker jag… Är en riktig godisråtta som samtidigt vill va i form.

Vad tror du som proffs?
Anna

SVAR: Vad kul Anna att du lyckats så bra! Oroa dig inte, kroppen lagrat inte fett så snabbt. En ätarhelg gör knappast heller någon skillnad. Du gick upp i vätska och inget annat. Dessutom spelar det ingen roll vad du stoppar i dig utan hur mycket. Om du åt godis och blev mätt så du inte orkade äta kvällsmat kan det hända att godiset tillförde färre kalorier än middagen och på så sätt försatt dig i kaloriminus så du går ner i vikt. Dock är det på grund av innehållet i godis inte rekommenderat att gå ner i vikt på godis då det inte innehåller varken protein eller vitaminer.

Ät godis med jämna mellanrum om du vill men kompensera gärna med träning och låt inte en godisstund bli flera dagars svullande.

Sist men inte minst så kan du tänka på att 1 gram kolhydrater binder 2,7 gram vatten. Det är en anledning till att många går ner mycket första veckan vid en lågkolhydratsdiet. Det är helt enkelt kolhydraterna som förbrukas och släpper ifrån sig vätskan.

Ps. Antar att du inte åt två kilo godis så redan där kan du känna dig trygg. ;)

ps 2: Ät ditt godis direkt efter träningen så går kolhydraterna till att fylla på energi i musklerna istället för fettdepåerna.

1 kommentar

    • Anna13 mars, 2014 kl. 08:39
    • Svara

    Tack så mycket för bra svar, detta är nog min nya favoritblogg! ;)

    Anna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.