Så här ser min kost ut för tillfället

diet

Tja Marcus,

Nu har jag äntligen kommit igång med dieten igen och jag märker att både midjemåttet och vågen går åt rätt håll. Det är viktigt för mig att bibehålla och eventuellt öka både styrka och muskelmassa. Därför är jag noggrann med att äta tillräckligt mycket protein varje dag och påminna musklerna om att de måste finnas kvar genom att köra tunga styrkepass sex till sju dagar i veckan. Inga högreppare med låg vikt här inte.

Så här ser maten ut för tillfället:

11.00 Vaknar – Dricker en shot Aloe Vera gel på tom mage

11.30 Bod-e burn (20 g protein) + Omega 3

12.30 Proteindrink + Kromtablett

15.00 Proteinbar + CLA

17.00 Bod-e Burn (20 g protein)

17.30 FÖRE TRÄNING PWO utan koffein (Eftersom Bod-e burn innehåller koffein)

18.30 EFTER TRÄNING Proteindrink (Isolate för snabbare upptag) + Snabba kolhydrater (favoriten är 100 g Ahlgrens bilar)

20.00 Proteindrink

21.30 Middag – Kyckling och ris + CLA

23.00 4 st Finn Crisp med kalkon + 50-100 g kallrökt lax + Vitamin B6

01.00 Kasein-proteindrink + Omega 3 (om jag inte ätit kax) + ZMA (Zink och Magnesium) + One Heat Night

01.30 Somnar

Kommande ätardagar eller ätarmåltider (som exempelvis pannkakor på torsdagkvällar kommer jag att äta One Cheat innan för att minimera ”skadorna”.

Totalt får jag i mig mer än 220 gram protein per dag vilket blir lite mer än 2 gram per kilo kroppsvikt för mig.

Bod-e burn innehåller en Vemma shot som motsvarar tre fat med frukt och grönt vilket täcker mitt behov av de vitaminerna och mineralerna och då gör det inget att det inte är större andel grönt i min kost än vid middagen.

Observera att ovanstående kostschema är vad jag äter och ingen rekommendation för er läsare. Ni väljer att äta som jag på eget ansvar och jag rekommenderar att alltid prata med någon kunnig innan ni provar er fram på egen hand. Personligen mår jag hur bra som helst, sover bra, vaknar utvilad, har gott om energi under dagarna, kan träna hårt och är lyckligare än någonsin.

Jag räknar inte kalorierna utan jag försöker hålla mig hungrig så mycket det går om dagarna. Det är kroppens sätt att tala om att den är tvungen att plocka från energireserverna (fettdepåerna). Träningen och proteinintaget hindrar kroppen så gott det går att plocka energi från musklerna.

Det är viktigt att ta kontroll över kroppen och psyket när man dietar. Världen går inte under ifall man blir hungrig. Man behöver inte bli seg, lättirriterad osv bara för att man läst i en tidning att det kan hända. Jag tänker så här – När jag blir hungrig så kommer kroppen att kompensera med att använda fettet som extrakalorier. Kroppen precis som en bil behöver bränsle för att röra på sig. Man kan inte leva på luft. Äter jag inte kalorierna tas de från de lagrade, så är det bara.

Jag tror starkt på Michael Mosleys teori om att när vi är hungriga så får vi mer energi för att ha möjlighet att skaffa föda. Idag behöver vi inte jaga en mammut utan vi kan använda energin till att träna istället och öppna kylen efteråt för att plocka ut lite käk för maximal återhämtning. Jag tvivlar på att evolutionen fått oss att bli lata, lägga oss på soffan och klaga på att humöret är i botten när vi inte har mat till hands. Med andra ord – hungern är din bästa vän. Svält dig inte och glöm inte de essentiella näringsämnena du behöver få i dig varje dag men kom ihåg att en mätt kropp är en kropp som står still i vikt. (Så länge du inte blir mätt på fibrer etc men det är överkurs i det här fallet)

Slutligen är jag inte världsbäst på att dricka vatten så det är ett ständigt projekt för mig. Vätska under hela dagen är bra för många funktioner i kroppen. Kom ihåg att fettförbränning är en kemisk process som är beroende av vatten.

Nu är det bara 3-4 månader kvar till sommaren. Nu kör vi!!! Första målet är att nå förra sommarens form innan beachen:

0d87f4c2de4b11e2a73b22000aa80571_7

1 kommentar

    • Mattias Rågfors10 mars, 2014 kl. 21:49
    • Svara

    Hej Philip!
    Väldigt intressant läsning som vanligt, jag tänkte fråga hur din syn är angående periodisk fasta? Själv kör jag ”fasta” mellan 22.00 – 14.00 där jag endast dricker en portion aminosyror till frukost för att förhindra muskelnedbrytning. Så om du har tid någongång skulle det vara jätte kul att läsa dina synpunkter, bra/dåligt med detta eller liknande ”dieter”.

    Mvh Mattias Rågfors.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.