Läsarfråga: Går upp i vikt av kreatin

Min vikt var på 103 och för två veckor sedan började jag med kreatin. Vågen visade i morse 105,5. Har sista tiden börjat gå till jobbet ToR och det tar 60 min. Sedan går jag toR till gymmet vilket tar 30 min. JAg kör 4 pass i veckan på gymmet.
Vill inte öka i vikt jag vill ju minska.
Tips? Obs kreatinet vill jag köra med för jag har sista två passen lyckats slå mina rekord i tricepspress samt i bänken.

SVAR: Du har gått upp i vätska, inte värre än så. Som du märker ökar det trycket i musklerna vilket gör att man kan slå rekord på gymmet. Träna hårdare (fler reps på hög belastning) och du får bättre resultat på sikt. Det är vad man är ute efter med kreatin. Vätskemängden kommer att minska en aning när du går av om ett par veckor. Det finns kreatin som inte ger samma vätskeökning (kre-alkalyn), det är bara att googla på det.

1 kommentar

  1. Hej,

    Jag har sammanställd en del information om kreatin på kreatinkungen.se som ni alla gärna får kolla in på :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.