Läsarfråga: Jag vill ha större lår och rumpa

Jag vill börja träna för jag tränar inte förutom bara när jag tränar i skolan på torsdagar och fredagar. Jag trivs inte med min kropp och det bror på med mina lår. Jag vill ha större lår och jag vill inte gå ner i vikt. Jag väger 44 kg och jag är en tjej. Jag vill inte gå ner i vikt bara att få BREDARE och STÖRRE LÅR. Jag vill kunna bli större och äta mer nyttigare MEN jag är rädd för att jag ska gå ner i vikt. Jag vill BEHÅLLA min vikt men kanske öka viktheten och jag vill både ha muskler och fett så det inte ser ut som att man är mega tjej som har muskler osv. Jag vill springa för uppförsbackar men jag är rädd för att gå ner i vikt OCH ATT BLI SMALARE. Finns det någon träning som gör att jag får BREDARE LÅR och större?
Maja

SVAR: Hej Maja, vad kul att du vill lägga på dig vikt och stärka dina muskler. Om du fortsätter att äta som du gör och tränar kan det hända att du står still i vikt eller i värsta fall går ner lite grann. För att förhindra det måste du öka matintaget en aning. Du kan då även öka träningsdosen utan problem. Du får på så sätt mer energi och du kommer märka skillnad på dina lår och rumpa på sikt. Bra träning för de områdena är bland annat knäböj, utfall och grodhopp. Sök på youtube om du vill veta hur du ska göra. Där kan du även söka på fraser som ”träning för större lår” , ”träna rumpan” osv.  Tänk på att dina muskler behöver extra protein för att stärkas. Du får i dig det genom att äta kött, fisk, fågel, ägg och mjölkprodukter. Du säger att du gärna lägger på dig några kilon, det innebär inte att du ska börja äta onyttigt utan håll dig till nyttig mat men i lite större mängd än du är van vid. Orkar du inte större portioner så ät oftare. Skulle det trots allt inte hända något kan ett proteintillskott vara ett alternativ men i första hand mat.

3 kommentarer

  • Alexandra10 maj, 2014 kl. 09:26
  • Svara

  Hej jag är en tjej på 15 år och väger ungefär 55kg.
  Jag vill få större rumpa och snygga lagom stora lår. Men jag tränade och gjorde knäböj innan i nästan 100dagar men inte så stor skillnad på rumpan :( jag vill helst träna hemma så mycket så möjligt. Har du några tips på bra träningar som får rumpan att växa snaaabt och låren att bli bredare?

  • alexandra15 december, 2016 kl. 16:38
  • Svara

  Hej jag är en tjej som är 15 år och väger 55 kg.
  Jag är 163 cm lång och smal,jag vill få större rumpa och lår,jag har tränat hemma och kollat youtube klipp men det känns att jag inte kommer fram någonstans.Jag vore tacksam för tips,på hur jag ska göra. Jag äter inte så mycket bara 2 eller max tre måltider.

  • alexandra15 december, 2016 kl. 16:39
  • Svara

  Hej jag är en tjej som är 16 år och väger 56 kg.
  Jag är 163 cm lång och smal,jag vill få större rumpa och lår,jag har tränat hemma och kollat youtube klipp men det känns att jag inte kommer fram någonstans.Jag vore tacksam för tips,på hur jag ska göra. Jag äter inte så mycket bara 2 eller max tre måltider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.