Läsarfråga: Ska jag börja långsamt?

Hej!
Hur ska man börja motionera/gym, när man är HELT förslappad och kondisen ligger nere i fotknölarna?
Ska man börja långsamt eller köra på hårt?
Adrian

SVAR: Kul att du vill ta steget och komma igång igen! Jag rekommenderar att du tar det lugnt i början och låter kroppen anpassa sig. Jag vet att det är trist att köra hälften av vikterna mot vad man gjort tidigare eller springa halva sträckan i långsamt tempo men det är det som krävs om man haft en längre viloperiod. Lyssna på din kropp och se till att inte överbelasta den det första du gör. Glöm inte att kosten och vilan är minst lika viktiga som för de som tränar på hög nivå. Sköter du alla tre bitarna är du snart tillbaka i toppform igen. Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.