Projekt Jonathan – från soffpotatis till vältränad

Jag tänkte dela med mig av ett projekt jag startat. Jag blev kontaktad av en kille som heter Jonathan. Han sa att han är villig att göra precis vad jag säger, träna med mig så ofta jag önskar och stoppar i sig exakt vad jag säger både när det gäller mat och kosttillskott. Jag tyckte det låter som en bra idé och vi bestämde oss för att publicera rubb och stubb i bloggen. Ni ska veta att det är inte kul att som 18 åring, lätt överviktig, missnöjd med sin kropp att exponera sig som han gör inför tiotusentals personer runt om i Sverige. Jag tycker att han ska ha en eloge för det och är glad att få vara med på hans resa mot en kropp som han är nöjd med och trivs i. En stark, uthållig och smidig kropp.

Jag tänkte börja med att publicera hans mått, vikt och styrkeresultat från första tillfället. Observera att det här projektet enbart är anpassat efter hans förutsättningar, mål och utveckling. Det är alltså ingen generell guide för er läsare hur ni ska komma i form. Allt som publiceras om Jonathan har han gett sitt samtycke till och allt han gör, äter och delar med sig är frivilligt. Jag som personlig tränare kan inte ansvara över vad Jonathan gör på sin fritid. Han kommer förmodligen festa någon gång, kanske slarva med maten vid enstaka tillfällen eller liknande. Det är naturligt och det är inte meningen att han ska sluta leva utan projektet går ut på att på ett bra sätt implementera allt det här i hans liv som student.

Jonathans mål är att komma i så bra form som möjligt, gärna till sommaren men vi har inte satt ett slutdatum utan vi kör på tills han är nöjd. Jonathan kan när som helst avbryta projektet om han vill då det är frivilligt och jag kommer i sådana fall att tala om det för er läsare. Som det ser ut nu så är det all in som gäller utan några planerade avbrott.

Hans kost kommer att vara proteinrik med fokus på bra kolhydrater och nyttigt fett i lagom mängd. Kosttillskotten han kommer att använda sig av köper han från Vemma och Fitnessguru.

Mål: Minska i fettvikt. Bygga muskler.
Tidigare träning: Hockey 10 år. Amerikansk fotboll. Gym till och från.
Skador: Nej
Medicin: Nej (har ätit sömntabletter under perioder då han haft svårt att somna)
Alkohol: 3-4 ggr mån.
Tobak: Nej
Kosttillskott: Öppen för förslag
Kost senaste månaderna: Lunch i skolan och inte mycket mer än så om man bortser från snacks då och då.
Träning framöver: Träning med Philip och egen träning vid sidan om. Totalt 4-6 ggr/v.

Axlar: 120 cm
Rygg: 107 cm
Bröst:106 cm
Midja: 96 cm
Buk: 102 cm
Rumpa:107,5 cm
Lår:63,5 cm
Vader: 40,5 cm
Överarm:32,5 cm
Biceps:38 cm

Längd: 178 cm
Ålder: 18

Vikt: 93,4
Fett%:26,5
Muskel%:36,8
BMI: 29,5

jonathan_start_1 jonathan_start_2

Styrketester:

Jägarvila: 1:35 min
Korset 4 kg hantlar: 1:03 min
Armhävningar: 26 st
Chins: en halv
Dips: 2 st
Plankan: 1:16 min
Rodd 500m: 1:41 min
Rodd 1500m: 5:51 min
Bänkpress 6 reps: 72,5 kg
Militärpress 20 kg 45 reps: 3:16 min

Jag kommer att uppdatera er med jämna mellanrum om Jonathans resa. I dagarna ska jag gå igenom hans kostupplägg och vilka tillskott han kommer att använda sig av.

3 kommentarer

  • Sofia16 april, 2014 kl. 17:25
  • Svara

  Fan vad modigt!! Ska bli sjukt kul att följa!!! Hejaaaa!!!

  • Samuel17 april, 2014 kl. 09:12
  • Svara

  Go Jonathan!

  • Susanne7 maj, 2017 kl. 21:59
  • Svara

  Hur gick det?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.