Läsarfråga: Kan jag testa annan kvarg?

Hejsan

Jag har läst din blogg om kvarg och tycker det låter intressant.

Vägde innan 104kg och gick ner 15kg på ett år. Jag har deffat ner 5 kg i denna terminen och väger 85kg. Jag lever diet kost med protein o kvarg. Det är så att jag äter kvarg naturell eftersom det innehåller inte så mycket socker o kolhydrater, men smaksätt är obehaglig då jag är van vid naturell men har tänkt testar annan smak för vilodag.

Är det okej att testar annan kvarg om man går på diet?
/GP

SVAR: Hej, som du säger så är alternativet du valt det bästa men det gör inget om du varierar ibland. Innehåller kvargen mer socker kan du passa på att äta den före eller efter ett träningspass. I slutändan är det ditt totala kaloriintag som spelar roll vad som händer med din kroppssammansättning. Glöm inte att du kan smaksätta din kvarg själv med bär, frön, kanel och annat. Ni läsare kanske har egna tips att lämna i kommentarsfältet?

3 kommentarer

  • Philip15 maj, 2014 kl. 15:49
  • Svara

  250g kvarg, 1/2-1dl casein eller wheyprotein med vaniljsmak och en skvätt funkar light jordgubb. Ev även ett par jordgubbar eller hallon som du tar från frysen och in i mikron så de blir lite varma och blanda i.

  • Mikaela16 maj, 2014 kl. 23:11
  • Svara

  Klassikern är ju att röra i en skvätt funlight! Riktigt gott!

  • Emmy21 maj, 2014 kl. 23:21
  • Svara

  Jag brukar blanda ut min kvarg med vaniljpulver! Man slipper sockret som vaniljsocker hade gett, men får en god vaniljsmak ändå :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.