Mitt träningspass idag och Lifesum app för att räkna kalorier

Jag tycker bäst om att träna på eftermiddagar eller kvällar men idag blev det ett träningspass på Planet Fitness en stund efter att jag vaknat. Jag började dagen med en portion aminosyror (EAA) och en stund innan passet drack jag en Celsius. Den kickade in ordentligt så det blev ett bra pass ändå. Jag fokuserade på knäböj, chins, dips och mage. På lördagar ska man köra det man tycker är kul, inte sant? Efteråt blev det 60 gram bilar och 30 gram protein från Delta Nutrition.

10401756_257290311140828_1911092895_n

Jag tänkte tipsa om en app jag precis börjat använda. Jag har under ett bra tag kört på känsla och lyssnar på min kropp istället för att räkna kalorier. Nu ska jag börja använda appen Lifesum för att räkna på kalorierna jag stoppar i mig. Man fyller i vad man äter och får reda på hur näringsintaget ser ut i detalj. Efter att ha satt upp mål och skrivit in sin målvikt får man fram en ungefärlig tid det kommer att ta att gå ner de x antal kilona. Jag ställde in högt proteinintag och relativt lågt fettintag eftersom jag vet att det är det som funkar bäst för mig. Tidigare var sådana appar mest krångel eftersom det fanns begränsat med livsmedel inlagda. Idag är de proppade med mat, dryck och tillskott. Det går alltså superfort att knappa in de olika målen och allt annat man stoppar i sig. För dig som gärna slipper att söka i databasen kan du istället scanna streckkoden direkt på förpackningen för att lägga till den till din måltid.

Appen är gratis men om man vill ha mer detaljer, fler kostscheman och möjlighet att planera morgondagens mat behöver man betala en slant. Minns inte hur mycket men tror det var runt 30-40 kronor i månaden. Jag återkommer när jag använt den ett tag.

Appens namn: Lifesum

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.