Pressvisning av JBL synchros reflect BT

Det var länge sedan jag gick upp åtta på morgonen. Det var med andra ord alarm på mobilen som gällde idag. Jag var bjuden till en pressfrukost för att lyssna på föreläsning om hur musik påverkar träningen och få höra om JBL’s nya trådlösa sporthörlurar. Jag har glömt bort hur det känns att vara vaken på morgonen efter alla sovmorgnar. Jag ska försöka ställa om dygnet så jag kommer i säng tidigare än 2 på nätterna så jag får njuta av energin man har före lunch. Hur som helst var det riktigt intressant att höra mer fördjupat vad musik gör för oss när vi tränar. Forskning visar att vi lyssnade till musik redan för 40.000 år sedan. Vi har utvecklat en förmåga att redan innan vi kan gå kunna dansa med till musik. Det är alltså ett område i hjärnan som triggas av musik som vi både blir rytmiska, avslappnade och glada av beroende på vad man lyssnar på. Man kan lära sig använda musiken som humörshöjande genom att lyssna på låtar vid bra tillfällen och sedan få tillbaka känslan när den behövs. Det finns de som exempelvis löper och börjar springa till musik för att sedan stänga av efter en stund. När de blir som tröttast sätter de på musiken igen för att få en kick för att klara av den sista sträckan. Musiken låter oss gå in i vår egna värld och stänga ute annat som kan distrahera. Jag fick förresten höra att vi tröttnar på en låt efter att ha hört en 8-32 gånger. Ganska stort intervall men de flesta kan nog hålla med om att man kanske borde lyssna på något annat efter 30 gånger. För en stund iallafall haha.

2670357

När det gäller hörlurarna så finns de både med och utan sladd. I den välfyllda goodiebagen vi fick med hem låg ett par trådlösa JBL synchros reflect BT. Jag laddade dem och pluggade in i mobilen på väg till ett möte. Jösses vilket ljud det var. Där snackar vi kvalitet. Riktigt fyllig bas. Bättre än alla lurar jag haft tidigare som till och med varit dubbelt så dyra. De kostar strax under tusingen och är värda varenda öre. Förutom att de är trådlösa (bluetooth) så är sladden mellan dem gjord i reflexmaterial vilket är bra när man springer på kvällen. Det medföljer pluttar i olika storlekar för olika öron och själva lurarna är magnetiska så man kan lätt fästa dem i varandra som ett halsband när man inte vill lyssna mer. Sist men inte minst är de dessutom svettåliga. Jag är noggrann med vad jag har för lurar och de här rekommenderar jag som sagt starkt.

10375688_1456822481227625_1025603545_n

10311206_279900292182160_454745390_n

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.