Läsarfråga: Är träning i värme mer effektiv?

Hej Philip!

Är träningen mer effektiv när det är varmt ute? Förstår du vad jag menar? När man tränar ute i hög temperatur rinner svetten dubbelt så mycket som annars. Har länge funderat på om dettta gör att träningen blir mer effektiv, att man kanske bränner fler kalorier osv. Vad tror du?

Sedan tänkte jag även fråga vad du tycker om fettförbränningstabletter som t.ex tartarus. Skulle du rekommendera det?

SVAR: Svettets funktion är att sänka kroppstemperaturen. Det kostar inte mycket energi att svettas och det som händer är att kroppen tappar vätska som sedan kommer att fyllas på igen nästa gång du dricker eller äter. Om du fryser krävs det mer energi för att hålla dig varm. Kroppen försöker bland annat bilda värme genom att få dina muskler att skaka. Dessutom kostar det energi att värma upp luften du andas in när det är kallt. Så kyla är helt enkelt bättre i energiförbrukningssyfte än värme men det är förmodligen trevligare att träna när det är varmt ute och då kommer du eventuellt att röra på dig mer och på så sätt förbruka fler kalorier.

Förbränningstabletter är inga mirakelpiller utan de gör mest skillnad om du sköter allt annat (kost, träning och vila). Ett piller kan hjälpa till att minska hunger, ge dig energi och minska sötsug vilket är guld värt när man går på diet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.