Kryddor för ökad förbränning

Det finns en mängd kryddor som sägs öka förbränningen. De kan även ha förmågan att stärka ditt immunförsvar. Här följer några av dem.

chili

Chili:

Många har säkert hört att Chili är en krydda som är bra vid förbränning, och visst har de rätt ! Chili, även kallad cayennepeppar eller spansk peppar har en effekt på kroppen som innebär att den ökar produktionen av endorfiner. Det är ett ämne i chili kryddan som heter capsaicin som ökar produktionen av endorfiner. Endorfinerna verkar smärtstillande och avslappnat, dessutom har Chilin effekten att när man äter den blir man varm och svettig i kroppen och därmed får man en ökad förbränning. Det finns runt 200 olika sorters chilifrukter men ju mindre och spetsig den blir, desto mer hetta i kryddan är det.

 

ingefara2

Ingefära:

Ingefära är en liljeväxt som blir uppåt en meter hög. Det kan man inte tro eftersom vi bara äter roten av denna växt.

Ingefäran har egenskaper som påverkar oss avslappnat och cirkulationsstimulerande. Ingefäran har också en positiv effekt på matsmältningen då den har egenskaper som stärker immunförsvaret och påverkar allmäntillståndet positivt. Vi förknippar kanske ingefära med pepparkakor och juletid, men prova gärna att strö torkad ingefära över filen på morgonen. Du kan även blanda ingefära och honung och ringla över tillexempel fruktsallad.

 

vitlök-mat-som-gör-dig-pigg

Vitlök:

Vitlök har blivit en riktig “husmanskrydda” i vårt kök, då man använder den till massor! Denna lök har massor av bra egenskaper som vi kanske inte rikgit har koll på, t.ex.:
Den verkar antibakteriellt, den stärker immunförsvaret, motverkar infektioner, har andioxiderande egenskaper och äter man färsk vitlök sägs det höja förbränningen i kroppen!

Så vill man tex stärka sitt immunförsvar och motverka infektioner så rekommenderas man att äta 2-3 klyftor per dag. Nackdelen är dock att man luktar vitlök efteråt, vilket inte uppskattas av många. Dock sägs det att denna lukt försvinner om man äter persilja eller citron efteråt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.