Postkodsdieten

Ni som följer min blogg har säkert läst att jag har en metod som jag tillämpar när jag går på diet, nämligen att när man är i en annan stad så får man äta vad man vill. Det fungerar kanske inte för alla men för mig är det ett sätt att inte behöva ha ångest när vi är iväg och besöker släkt och vänner och de bjuder på godsaker. De städer jag besöker är bland annat Malmö, Jönköping, Nynäshamn och Visby. I Malmö vill jag unna mig falafel, i Jönköping kebabpizza, i Nynäshamn svärmors mat och i Visby så klart god glass i hamnen.

Låt mig presentera:

postkodsdieten

Hur ska man äta?

Du följer ditt ordinarie kostupplägg när du är på hemmaplan. Det kan vara GI, LCHF eller annan strikt kost. När du är iväg på semester, högtider och liknande kan du unna dig vad du vill.

Vad ska man tänka på?

Även om dieten heter postkodsdieten så är det andra städer och länder som räknas och alltså inte ett annat postnummer i samma stad.

Varför skulle det fungera?

Eftersom de flesta är bortresta relativt kort tid per år så påverkar det ökade kaloriintaget dessa tillfällen inte vikten nämnvärt och dessutom ökar det motivationen att sköta kosten när man är hemma.

Vilka undantag finns det?

Reser man i arbetet så är det bara de privata resorna som räknas.

Sådär! Res nu med gott samvete och glöm inte bort att röra på er för att minska det eventuella kaloriöverskottet. Väl hemma igen gäller full fokus på rätt sorts kost för att uppnå era mål.

ps. Ni ansvarar själva för resultatet om ni väljer att äta enligt den här principen. Något som fungerar för mig fungerar inte för alla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.