Tips för att undvika att småäta

En läsare vid namn Mia skrev för ett tag sedan ett par tips i ett kommentarsfält om hur man minskar risken för att äta onyttigt om kvällarna. Här är hennes tips för er som har svårt att avstå från sötsaker:

Mina bästa knep mot sötsuget är:

1. Ha inget godis eller annat sött hemma. På så sätt måste man ta sig ut för att köpa det om man vill ha det. Har jag ändå köpt det så slänger jag det som är kvar på kvällen innan jag går och lägger mig.

2. Jag har bett min sambo vara väldigt hård mot mig, han tillåter bara godis och sött på lördagar (det är min egen vilja).

3. Att bara sitta framför tv:n eller med skolböckerna gör att suget blir mer påtagligt så när jag blir sugen brukar jag sysselsätta mina händer med t ex att vika tvätt, sticka eller städa. Ibland tar jag ett tuggummi också för att samtidigt sysselsätta munnen.

4. Man kan ha en dokumentär om tjockisar eller något liknande som man lätt kan titta på, då blir man lätt motiverad att vara nyttig.

5. Hjälper inget av ovanstående borstar jag tänderna, tar ett glas vatten och går och lägger mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.