Dagarna går alldeles för fort nu…

251076_10150262139750659_7660395_n

Ovan ser ni en bild från mammas födelsedag för tre år sedan. En dag då släkten samlades för att fira henne. En dag som mamma minns som om det vore igår. Det är de stunderna som betyder något i livet.

I går överraskade vi mina föräldrar. Vi trotsade snökaoset och körde ner till Jönköping utan att någon visste att vi skulle komma. Allt för att se mammas reaktion. Hon blev sååå glad! Jag hade sagt att jag skulle ta bussen ner i helgen för att hälsa på en snabbis men nu kom även Oliver och Hannah med. Vi hann vara hos mamma på boendet två timmar i går kväll och ska tillbaka efter att hon sovit middag idag. Anledningen till att vi valde att åka ner så pass hastigt är att hon blivit sämre bara de senaste dagarna. Nu får hon knappt fram enstaka ord ens och hennes syn är riktigt illa. Med vänsterarmen kan hon klappa på Oliver och lyfter vi honom så kan hon även med lite ansträngning pussa på hans runda gosiga kinder.

För första gången på länge så börjar mamma skoja lite mer och det känns som att hon börjar acceptera sitt öde. Hon ska bland annat få träffa sin pappa på andra sidan vilket hon ser fram emot. Min syster hade en lång pratstund med henne härom dagen då hon öppnade upp sig mer än på väldigt länge. Tara uppmanade mamma att inte vara allt för ledsen då  ingen egentligen vet vad hon händer när man dör. Mamma får vara den första i familjen att få reda på det. Förr eller senare ses vi alla på andra sidan då döden är något oundvikligt.

Jag har sagt det förr och säger det igen – livet handlar om vad man fyller åren med inte hur många år man fyller livet med.

familjen1familjen2

4 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

 1. Hej Philip!

  Jag beklagar din mammas öde, men som du skriver så vet ingen vad som finns på andra sidan.
  Otroligt fint att ni överraskade henne med ett besök! Att ha sina närmaste nära är det viktigaste av allt!
  Hoppas att ni har en del fina stunder kvar att dela och minnas. / Maria

 2. Styrkekramar till dig och din familj <3

 3. All stryka och tankar till er <3

  • Sofie9 november, 2014 kl. 07:12
  • Svara

  Tänker på er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.