Spelrecension: Dead Rising 3 – Xbox One

dead_rising_3_game-wide

En av mina favoritserier är Walking dead. Jag har aldrig varit ett stort fan av zombiefilmer men ni som sett serien vet att det är mycket mer än zombies som utgör handlingen. Det har fått mig att få upp ögonen för zombies och gjorde att jag även gav ett zombiespel som heter Dead Rising 3 chansen. Så här i efterhand ångrar jag mig inte alls. Jag är inte superbra på att styra en karaktär i tredjepersonsperspektiv med en Xboxkontroll med tusen knappar på. Fråga min bror, han höll på att skratta ihjäl sig när jag provade spelet första gången. Istället för att använda en slägga för att slå ner en zombie kastade jag iväg den in i väggen istället. När jag sedan skulle boxa och sparka ihjäl döingen plockade jag upp en låda wok från marken istället. Inget gick som jag ville.

Övning ger färdighet och efter en stund började jag lära mig vilka knappar som gör vad och hur man kombinerar dem för att spelet ska bli riktigt roligt och spännande att spela. Bara en sån sak att man installerar en app i sin mobiltelefon och har karta med gps i den och kan ta emot samtal från andra karaktärer i spelet direkt i luren är riktigt häftigt. Kinecten som står framme vid tv:n registrerar ljud i rummet så det gäller att inte nysa vid fel tillfälle så man drar åt sig en hord av zombies. Ibland kan det dock vara bra att väcka deras uppmärksamhet genom att ropa ”Over here!”. Ännu en funktion som man inte är van vid om man enbart spelat nintendo 8 bitars är att om en zombie grabbar tag i en så kan man skaka loss honom genom att skaka handkontrollen upprepade gånger. Ja, ni förstår att en kille som jag med koordinationsproblem kan få det lite hett om öronen ibland.

Historien utspelas 10 år efter händelserna i Fortune City i Dead Rising 2 och spelarna får möta Nick Ramos, en ung mekaniker med en märklig tatuering och ett mystiskt förslutet som måste fly undan zombierna innan ett militäranfall utplånar staden Los Perdidos i Kalifornien för alltid. Nick kommer inte att klara det på egen hand – han måste samarbeta med andra som överlevt för att komma levande därifrån. Tillsammans måste de kämpa för att hitta en väg ut innan det är för sent.

Dead Rising 3 bjuder på den senaste generationens zombieslakt med en uppslukande, öppen värld, intensiv action och vapen- och karaktärsanpassningar utan motstycke.

Över lag är spelet riktigt välgjort med sjukt många olika tillhyggen att dräpa zombies med och nöjer man sig inte med de som redan finns kan man med hjälp av ritningar som är utplacerade lite här var i spelet bygga egna superkombinationer av redskap. Även bilar och motorcyklar går att mecka ihop till superfordon. För tillfället har jag dock polisens kravallkläder på mig efter ett besök på polisstationen.

 

29b49188-84a7-444f-9535-aed48f1c6d5f

Med en enorm, dynamisk värld sätter Dead Rising 3 en ny standard för spel med öppna världar. Dead Rising 3 bygger på kraften i Xbox One och låter dig utforska staden Los Perdidos som är fylld av action och grymt snygg ”nästa generations”-grafik

 

dead-rising-3_10

Zombierna i Los Perdidos är smartare och farligare än någonsin. Tack vare intelligent AI-teknik och delad medvetenhet måste spelarna använda all sin list och kreativitet samt sina bästa stridsförmågor för att överleva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.