Valiant Hearts: The Great War – Xbox One

1406822

Wow! Vilket fantastiskt spel jag spelar för tillfället. Jag har alltid varit intresserad av krigshistoria och så gillar jag att spela när jag vill rensa tankarna och när det dessutom är ett spel som innehåller pussel som man får tänka till för att klara och grafiken är enkel och allt som allt väldigt pedagogiskt, då kan det inte slå fel.

valianthearts-1

Spelet heter Valiant Hearts: The Great War och släpptes till Xbox One för snart två månader sedan. The Great war är berättelsen om fyra öden (5 om man räknar med hunden) som korsas och om trasig kärlek i en sargad värld. Parallellt med spelet får man massor med bilder och fakta om händelserna i första världskriget då spelet är inspirerat av verkliga brev från den tiden. Det är inte så vanligt med spel som handlar om just första världskriget så jag gillar skarpt att de vågat att inte satsa på USA, Hitler och allt annat som annars gör att spelen säljer.

Valiant_Hearts_Karl_Prison_E3_2014

Du skjuter dock väldigt sällan mot fienden utan istället ställs du inför en mängd problembaserade uppdrag som du måste lösa. Det är egentligen bara på ett ställe där dina soldategenskaper verkligen kommer till nytta. Det är när du rattar ett klumpigt bepansrat krigsfordon.

Valiant-Hearts-Hospital

Jag vet att många inte är vana vid att spela ”tecknade” spel som dessutom är 2D men det här spelet måste ni köpa! Man sitter fängslad och bara njuter av de vackra scenerna, den fåordiga dialogen mellan karaktärerna, ljuden och musiken som harmoniskt binder samman allt.

Spelet finns bland annat här: https://store.xbox.com/sv-SE/Xbox-One/Games/Valiant-Hearts-The-Great-War/76a70169-09de-4657-a047-548eeb9ca28d
Pris: 139 kr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.