Det är en del energi i Oreos

blog1

För att sätta saker i perspektiv kan ni ovan se hur många jumping jacks som krävs för att bränna en Oreo. Vi är många som räknar kalorierna och har man bara x antal att stoppa i sig per dag är det viktigt att tänka på var de kommer ifrån för att få i sig rätt mängd protein, fett och kolhydrater men även vitaminer, mineraler osv. Ett kex tillför inte mycket mer än socker och fett nämligen. Nu är det inte hela världen att stoppa i sig ett kex om man är fysiskt aktiv men har man ätit det man ska under en dag innan man gör det så kan ett eller flera sådana göra skillnad på viktnedgången på sikt. 100 stycken innehåller lika mycket energi som ett kilo kroppsfett.

2 kommentarer

    • Linnea29 januari, 2015 kl. 11:54
    • Svara

    Det är väl ändå 100 oreos för stt komma upp i samma kalorimängd som ett kilo kroppsfett? (70kcal x 100=7 000 kcal)

    1. Haha, givetvis. Jag som precis skröt för Hannah om hur bra jag är på matte. Det fick jag äta upp nu. :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.