Läsarfråga

sara_liten

Före och efter -inlägget hittar ni HÄR.

Det ser riktigt bra ut! Skulle du kunna dela något ord med hur hon gjorde med sin LCHF-kost för att nå den absolut sista biten? Jag har börjat bygga muskler men har svårt att gå ner den sista biten i fettprocent. Tack för en grym blogg!
Sara Forsberg

SARA SVARAR: Hej Sara, Tack ska du ha! För att jag skulle gå ner det absolut sista var jag tvungen att köra på ganska så extremt. Jag låg på cirka 1000 kalorier per dag, åt väldigt lite kolhydrater och tränade varje dag. Exempel på mål var 40 g jordnötsmör, 50 g brieost, 1 kokt ägg med majonäs, 30 g macademianötter, 1 kopp fettkaffe (25g smör, 1 msk MCT olja, en kopp kaffe mixat), 1 stekt ägg, 1 dl kokosmjök, 0.6 dl vispad grädde. Av dessa små mål åt jag 5 st dagligen, och det spelar ingen roll om man äter det uppdelat i 5 eller uppdelat i 3 eller äter allt på en gång, tills jag hamnade i optimal ketos. Detta mätte jag med ketostix som du kan köpa på apoteket. Jag käkade mest ägg med majonäs för att jag tycker det är så himla gott och mättande. Mest åt jag alltid efter mitt tunga träningpass som oftast var någon form av cardio i 40 min. Se till att svettas ordentligt! Simning är grymt om du har tillgång till det. Jag kombinerade detta med att fasta vissa dagar (de dagar jag kände att jag hade energi nog att träna på tom mage) eller så började jag dagen med en fettkaffe. Under denna period kommer du inte att bygga några muskler för att du äter alldeles för lite protein. Så mitt tips är att köra på som du gör nu tills du känner att du har tillräckligt med muskler och sedan deffa ner dig i form av denna fettfasta. Det kommer gå snabbt! Det är påfrestande men världens kick och värt en vecka eller två. Kör inte detta mer än till att du är i optimal ketos! Det brukar ta en vecka eller några dagar. När du är i optimal ketos kan du börja lägga till lite mer protein och grönsaker. Experimentera med olika livsmedel och se till att behålla din ketos. Ligg på cirka 60-85% fett om dagen.
Du kan följa mig på instagram för tips och motivation: @saraasbra. Lycka till!
/Sara Bergqvist

3 kommentarer

1 ping

 1. Tack så JÄTTEMYCKET för ett så snabbt svar. Nu vet jag precis vad jag ska göra, eller i alla fall testa. Toppen! Då får vi se hur lång tid det tar för mig. Det kommer att vara svårt att hålla sig från styrketräningen och bara köra cardio, men det ska jag bannemej klara!

  • Emil24 februari, 2015 kl. 15:13
  • Svara

  Hej! fantastiska resultat! grymt jobbat!

  skulle vilja be om en förtydling bara. låg du på totalt 1000 kcal intag per dag? även de dagar du körde 40 min hård cardio? hur mycket underskott räknar du med att du hade en dag som den?

  Vad skulle du säga är optimal ketosnivå?

  Mvh Emil

   • Sara Bergqvist24 februari, 2015 kl. 15:57
   • Svara

   Hej Emil,

   Skriv till mig på min instagram så ska jag svara dig! :) @saraasbra

   Tack snälla!

 1. […] inspirationskälla kommer från Philip Lailanis blogg där man kan läsa om en tjej som gått ner det sista i sin fettprocent med strikt LCHF. Det […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.