Live Room Escape, Stockholm – Ni måste prova!!

room2

Jag vill berätta om en sjukt rolig upplevelse. Jag och tre vänner hade bokat Live room escape här i Stockholm och blev placerade i en bunker för att stoppa en atombomb från att detonera inom 60 minuter. Man är 2-5 personer (fyra är nog optimalt) och får lösa massor av pussel och samla ledtrådar för att ta sig vidare precis som i de klassiska peka och klicka datorspelen.

I början känner man att man är nyfiken, man lyfter, trycker och flyttar på saker. Samlar prylar och frågar om de andra hittat något man har nytta av. När man sedan plötsligt står där med mängder av sifferkombinationer, nycklar osv börjar man inse att det krävs en hel del tankeverksamhet också. Fungerar man i lag eller inte, det får man snabbt reda på. Han som satt och följde oss under hela timmen via kameror berättade att jag tog ledarrollen i början men i takt med att alla började bli allt mer oorganiserade började jag också strunta i logiken som är en röd tråd genom hela spelet. Allt är logiskt och tänker man efter riktigt noga och inte hetsar upp sig kommer man att klara av de olika momenten förr eller senare.

Meeen…det är lättare sagt än gjort. Trots ett par ledtrådar (man får fråga efter en var 10:e minut om man vill) så ökade pulsen och adrenalinet i takt med att klockan tickade ner. Vi lyckades desarmera bomben när det var endast tre minuter kvar. Ni kan gissa att vi var nervösa i slutet haha. Hur lång tid tar det för er? Berätta i kommentarsfältet!

room1

Det finns två olika scenarion här i Stockholm.

Bunkern

Det är början av 1980-talet, Kalla kriget är nära att brisera i ett fullskaligt världskrig. Någon har aktiverat en gigantisk atombomb som kommer att utplåna mänskligheten. Ni är ett team av specialagenter som skickats in i rummet för att stoppa aktiveringen och stoppa jorden från dess undergång.

Banken

Ni är en grupp välinformerade tjuvar som via insidesinformation fått reda på att chefen för centralbanken har en stor samling diamanter förvarade på sitt kontor. I skydd av nattens mörker har ni desarmerat larmet och tagit er in på kontoret. Ni har nu en timme på er att nå ert mål innan larmet aktiveras.

 

logo_big

Ni hittar mer info här:

http://roomescapelive.se

Under februari får jag möjlighet att ge er läsare 15% rabatt ifall ni uppger PTPHILIP som voucher när ni bokar på deras hemsida. Passa på säger jag bara!!! Det är sjuuuukt kul! Ta med vännerna, kollegorna eller skicka in flickvännerna och följ dem via skärmarna i kontrollrummet tillsammans med spelledaren.

Room Escape ligger nära Hötorget så det är lätt att ta sig dit.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.