Non smoking generation och Geggamoja

11190907_730797253708425_1228050034_n

Snygg tröja från Non smoking generation och klädmärket Geggamoja.
Visste ni att lika många som dör i trafiken dör av passiv rökning varje år. De vanligaste rökarna är kvinnor mellan 20-24 år (se bara på Paradise hotel, ex on the beach m.m. Man blir ju mörkrädd. De gör allt för att se bra ut men förstör sig inifrån) men trots det så har rökningen minskat kraftigt i landet. Jag träffar inte en enda rökare om dagarna vilket är hur bra som helst. Ingen röker.. varken kollegor, inga kompisar, ingen släkt, familj eller vänner. Jag har inte varit med om att någon ska ta en rökpaus på många år på jobbet.

Nu hoppas jag bara på att staten ska trappa upp antirökkampanjen ytterligare. För även tobaksbolagen är medvetna om att deras bransch som den ser ut idag är på väg att dö ut. Vi är inte oupplysta som förr utan medvetna om vår hälsa och framförallt så är det inte häftigt längre att röka utan personligen tycker jag det tyder på orespekt för sin egen kropp, hälsa och de i sin omgivning.

Hur som helst är det Oliver jag tänker på i första hand när det gäller rökning. Om 12 år är han i riskzonen att drabbas av grupptrycket från sina klasskamrater. Låt oss hjälpas åt att se till att alla är smarta nog i framtiden att inte dra i sig röken från dessa cancerpinnar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.