Riskakor är gott efter ett träningspass

11143012_813724858696307_1929984603_n

Det blev ett väldigt lugnt pass ikväll. Körde Chins, biceps och utsida axlar. Alldeles lagom när man varit krasslig. Jag såg till att inte höja pulsen för mycket och körde långsamma strikta rörelser. Efteråt fick jag äta de alldeles underbara riskakorna och dricka en proteindrink. Så värt att träna för dem!
Jag hoppas verkligen att jag känner mig helt frisk i morgon. Det finns inte mycket annat att göra än att sova ordentligt i natt och hoppas på det bästa.
Har ni några husmorsknep när ni är förkylda?

11 kommentarer

Hoppa till kommentarformuläret

  • carina15 april, 2015 kl. 00:31
  • Svara

  färsk ingefära som du river och kokar upp i vatten tillsammans med kryddnejlikor. Ta i citronsaft och låt allt dra en stund. Ta i litte honung och sila drycken om det behövs. Drick det varmt! Tro mig. Det är supper!!!!

  • Tjej 22 år15 april, 2015 kl. 07:09
  • Svara

  Behöver man äta/dricka strax efter träning? Jag brukar åka till gymmet direkt efter jobbet, tar en proteindrink före. Före jag duschat och kört hem efter träning har det nog säkert gått 30-45 min, så äter då först. (Har färdigt matlåda så äter genast då)
  Men behövs det något DIREKT efter träning för bäst resultat, deffar för tillfället och har alltså strikt diet.

  Har du annars något tips åt mig med min deff…
  Är på min 4:e vecka nu men har inte några märkbara resultat. Hade gått ner typ två kilo men är uppe igen så väger bara ett kilo mindre än från början. Är inte överviktig så satsar bara på total viktnedgång ca 4 kg. (vikt 54-55 kg, längd 164 cm)

  MAT. Morgonmål består av gröt, mjölk och kvarg. Mellanmål en banan. Lunch blir det 175 g broiler, 25 g ris, 100 g sallad. Mellanmål en banan. Middag 200 g nötfärs, 80 g potatis och 100 g sallad. Sen till kvällsmål en kvarg och två riskakor. Utöver det en proteindrink före träning.

  TRÄNING. Jag är på gym 3 ggr i veckan (delat upp kroppen på tre dagar, så kör alla delar bara en gång i veckan. Endast 6 reps av allt, ganska tunga vikter och basövningar). Löpning 1 gång i veckan (ca 4-5 km). Promenad hinner jag med bara kanske 1 dag i veckan (ganska kort). Jag har också lite annan träning (ex. löpkurs nu just 1 gång i veckan / crossfit traning liknande pass. Jag tränar i alla fall oftast 6 gånger i veckan.

  Nu frågar jag inte efter något skilt kost- eller träningsupplägg men tycker du att jag direkt ska ändra på något för att få bättre resultat? Äta mindre eller ändra träningen? Ligger på ett kaloriunderskott på ca 500-650 kcal/dag. Blev långt inlägg här nu :)

  1. Jobbar nu men ska försöka ge dit ett svar ikväll.

  • Lotta15 april, 2015 kl. 08:45
  • Svara

  Jag kokar en ingefärshutt med citron och honung som jag dricker och då lättar både hosta , täppthet och snor. Kanon!

  • Bullshit15 april, 2015 kl. 12:38
  • Svara

  Tjej 22 år.. För du ska tappa 0,5 kg i veckan så ska du ligga på 1400 kcal per dag.
  Ligger du där så kommer resultaten. Vill du tappa 1 kg i veckan så får du lägga dig på 900 kcal per dag.
  Skippa kvargen till frukosten och lägg det som ett extra mål mat senare på dagen. Väg allt så du vet vad du stoppar i dig, inga ursäkter:)

   • Tjej 22 år15 april, 2015 kl. 13:37
   • Svara

   Tack för tipsen! :) Äter ca 1700 kcal nu, började med 1900 men tog ner det lite efter första veckan. Jag väger all mat jag äter, så har nog exakta mängder kalorier :) Har inga officiella ätardagar heller, men har fuskats lite en dag under helgen. Andra veckan av deffen var jag sjuk så då kunde jag inte träna under några dagar, men åt enligt schemat (lite mindre mängder bara eftersom jag inte fick i mig så mycket mat). När jag var sjuk gick jag ner lite i vikt, men var ju säkert minskad muskelmassa.

    • Tjej 22 år17 april, 2015 kl. 09:11
    • Svara

    1400 / 900 kcal låter annars väldigt lite! De flesta som vill gå ner flera kilo i vikt brukar väl ligga på 1500 kcal per dag? Beror ju förstås helt på hur aktiv man är.

    1. 1200-1500 är bra om man tränar. 900 skulle eventuellt funka om man bantar utan att träna. Underskott hamnar man på oavsett men det gäller att inte bli zombie utan kunna prestera bra ändå.

      • Tjej 2217 april, 2015 kl. 19:50

      Ska prova det. Har du nå tips på kost och träning? Och när/hur man ska äta före och efter träning.

  • Bullshit15 april, 2015 kl. 12:49
  • Svara

  Byt ut nötfärsen mot kyckling, kalkon eller torsk… Mycket fett och extra kcal i nötfärsen! Tänk på vad du steker maten i många tänker inte på att de flesta oljor innehåller ca 900 kcal per 100 ml och räknar man inte med det så har man lurat sig själv kraftigt:)
  1 msk olivolja 135 kcal!!!!

   • Tjej 22 år15 april, 2015 kl. 13:39
   • Svara

   Det har jag inte räknat med, steker dessutom med smör eftersom det bara fastnar annars. Men kanske jag borde söka efter någon bra olja i stället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.