Träning med kortlek

11093138_817082675013209_1919558754_n

Idag fick Katrin prova mitt kortpass.

Jag sa till henne att hon skulle förbereda sig härom dagen. På vad frågade hon. Jag förklarade att jag har en kortlek som ska bestämma vad hon ska göra och hur mycket. Hon skrattade och sa att det vore väldigt dumt eftersom jag är hennes pt och att jag då blir överflödig. Nejdu Katrin svarade jag. Jag finns kanske inte där för att tala om vad du ska göra utan för att se till att du inte går därifrån.

Mycket riktigt. Under passet idag påminde jag henne och hon höll med om att hon aldrig i livet skulle göra det på egen hand haha.

Vad går det ut på då? Här är mina regler. Man kan givetvis hitta på egna om man vill men så har har jag lagt upp det:

Man tar en kortlek. Man blandar den ordentligt och lägger tio kort åt sidan. Man tar sedan en joker och stoppar in i kortleken och blandar igen. Jag låter alltid den som ska göra övningarna kupera efter att jag blandat så de inte tror jag fuskat. Man lägger sedan tillbaka de tio korten man la åt sidan överst på kortleken.

Nu börjar själva träningen. Man vänder ett kort i taget och gör vad som står på kortet.

En nybörjarvariant är:

Klädda kort = 10 reps
2-9 = så många reps som siffran visar
Ess = 1 rep

Hjärter: Knäböj och kast med medicinboll mot väggen när man sträcker på benen.
Ruter: Situps
Klöver: Burpees
Spader: Squat jumps (knäböj med hopp)

Som jag nämnde kan man byta ut dem om man vill. Kanske armhävningar eller chins? Har man redskap kan man köra med dem. Använd gärna bulgariska säckar och liknande för att göra hoppen svårare.

Man kör igenom kortleken tills den inblandade jokern dyker upp. Det kan bli minst 10 övningar men också så många som 50. Det är det som är det roliga. När jokern kommer upp avbryter man oavsett. Syftet med jokern försvinner ju om man fortsätter köra.

Hur många kort fick Katrin kämpa sig igenom? Sjukt osannolikt men jokern kom som kort nr 11. Dvs det första kortet efter de tio obligatoriska. Då tyckte jag att det var okej att blanda om haha. Katrin kuperade och vi körde vidare. Tror ni inte kortet den gången hamnade längst ner. Alltså sista kortet. Katrin garvade och sa att det är precis som hennes personlighet – allt eller inget. Nu blev det först inget och sedan allt. Katrin höll ett riktigt bra tempo och hon var genomsvett efter alla 52 kort.

Prova gärna och berätta hur det gick. Ni får gärna tipsa om era egna varianter i kommentarsfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.