Quick fix innan semestern

??????????????????????????????????????????????

Nu är sommaren snart här. Redan nu börjar folk resa till värmen men för de flesta är det fortfarande ett par veckor till att göra de små förändringarna som gör att man blir mer bekväm på stranden.

Det finns egentligen ingen quick fix till en hälsosam väl fungerande kropp men det finns vissa knep att ta till för att känna sig snyggare.

– Undvik laktosprodukter. Det är många som tror att de är laktosintoleranta och att det fungerar att dricka laktosfria produkter för att allt ska bli bra men i själva verket gör inte laktos-produkter så mycket skillnad för oss om vi inte är extremt känsliga. Exempelvis smör, grädde och liknande som man inte överdoserar spelar ingen roll vilket alternativ man väljer.
Mitt råd för att vara på säkra sidan ifall man skulle vara intolerant är att undvika mjölkprodukter helt och hållet inför semestern (och under). Först efter det kan man dra en slutsats om det gjorde någon skillnad.

– Undvik gluten. Jag har haft klienter som fått väldigt stor skillnad i energinivån, bättre hy, mindre svullen mage och bättre näringsupptag genom att undvika gluten helt. Några har gjort tester men andra har provat sig fram på egen hand. Tänk på att gluten finns i bland annat bröd och pasta och det är nolltolerans som gäller. LCHF är exempelvis en kosthållning som oftast är helt glutenfri. Min diet under våren har även den varit fri från gluten då jag inte ätit bröd eller liknande och valt glutenfria havregryn på morgonen (de är odlade på en gård där de inte kommer i kontakt med gluten så det är inget konstigt med dem)

– Drick mycket vatten. Det är viktigt att vi får i oss mycket vätska varje dag. Fettförbränning är en kemisk process som är beroende av vätska.

– Undvik alkohol. Alkohol är vätskedrivande, får dig att äta mer genom att öka aptiten och minska omdömet. Alkohol är dessutom negativt för testosteronnivån i kroppen och återhämtningsförmågan när du tränat.

– Dra ner på kolhydraterna. Kolhydrater binder vätska i musklerna och vill man inte ha fördelarna det ger utan mindre omfång kan man skära ner på kolhydratsintaget en vecka innan semestern. Många väljer att alltid äta low carb, antingen GI kost eller lchf.

– Solbränna. Om du är brun kommer du automatiskt se slankare ut och musklerna framträder lite extra. Det finns en anledning till att de som tävlar i fitness och bodybuilding är bruna när de går upp på scenen.

– Ät ”ren” mat. Undvik halv- och helfabrikat. Ät mycket fisk, bra kolhydrater som ris och potatis och se upp med allt för mycket rött kött. Försök hålla dig till vitt kött så gott det går. Det gör att kroppen har lätt att ta upp näringen och du kan på så sätt äta mindre portioner vilket ger en lägre vikt, mindre magsäck och förhoppningsvis en mindre uppsvälld mage.

– Anlita en PT. Sista tipset är att anlita en personlig tränare som kan hjälpa dig se över din kost, träning och framförallt hjälpa till med en plan över sommaren. Det är inte kul att komma tillbaka till jobbet i augusti ett par kilo tyngre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.