Jag misslyckades med utmaningen…

929255_815650335195029_39478891_n

När min syster först berättade om 10.000 kalorier utmaningen som är populär på Youtube tyckte jag att det lät väldigt enkelt att klara av. Jag sa att om man ska ha lite utmaning så ska man prova 15.000 direkt. Hon skakade på huvudet och berättade att de som provat antingen failar eller har sjukt svårt att komma upp i 10k kcal. Vi bestämde oss att efter åtta veckors diet prova själva. (med våra små magsäckar som annars får klara sig på torsk och broccoli)
Jag bestämde mig för att göra det enkelt och hålla mig till energirik mat som går snabbt att få tag på – traditionell skräpmat. Det är också enkelt att hitta kalorimängd i sådan mat via restaurangernas hemsidor. Frukosten började bra men jag kände att jag blev otroligt mätt och hungern var inte tillbaka förrän 14 tiden. Det var ett stort misstag eftersom jag mellan 15-24 skulle få i mig 8500 kcal. Vid 20-tiden var det 5000 kcal kvar och då kände jag att jag tagit mig vatten över huvudet. Resultatet blev 7560 kcal och jag har aldrig varit så mätt som idag.
Jag inser hur lätt det är att få i sig alldeles för mycket kalorier men även hur lätt det är att undvika dem om man är medveten. En Pucko som annars är proppad med energi/socker suckade jag idag över att det ”bara” var 170 kcal. Det får en att tänka till och jag har under en dag lärt känna min kropp ännu bättre och fått kämpa med mättnadskänsla istället för hunger. Jag är varm som tusan, svettas, är mätt och seg men annars mår jag bra. Jag ser verkligen fram emot att äta enbart 2000 kcal imorgon och framöver. Med bättre planering skulle jag eventuellt klarat av utmaningen men den här gången blev det ett nederlag. Ett nederlag som betyder ett mindre toabesök imorgon. :)
Nu ska jag sova för att ladda för ett riktigt tungt söndagspass. Total viktuppgång idag är 4 kilo och jag väger just nu 100 kilo för sista gången på väldigt länge. Trodde inte jag skulle få se tresifftigt igen.
Vill ni prova utmaningen är det upp till er. Jag lägger inga värderingar i det men klarar ni den så säg till. För det är verkligen imponerande isåfall :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.