Läsarfråga: Ska jag träna rumpan?

Hej philip och tack för en fantastiskt inspirerande blogg! Jag har en fråga ang att träna rumpan. Jag är ganska ”snedfördelad”, har stora lår och rumpa men smal på överkroppen. Jag brukar av denna anledning inte träna rumpa för jag tror att den kommer bli ännu större om jag får mer muskler under fettet. Tänker jag rätt i detta? Jag tränar ben två dagar i veckan och då kommer ju klart rumpan men förstås men jag fokuserar inte på den… Tack på förhand MVH helen

SVAR: Tack, vad snällt sagt! Jag tycker du ska fortsätta som du gör men inte vara rädd för att träna rumpan. Det är en stor muskel som kan hjälpa dig att förbruka energi så fettet försvinner fortare. De flesta som går ner i vikt tappar en del omfång just kring stussen och då kan det vara bra att fylla ut det med muskler. Personligen tycker jag välformade rumpor är snyggare än platta ;) Det låter även som att du skulle kunna lägga mer fokus på överkroppen då du förmodligen har vältränade ben. Nu vet jag inte om de är stora pga fett men många kvinnor har en tendens att köra mer ben än överkropp så sannolikheten är ganska hög att du kan omfördela din träning en aning. Sist men inte minst är det svårt att prickskjuta rumpan i exempelvis basövningar så jag tror inte du ska vara allt för rädd att den ska växa för mycket. Benen tar mycket av belastningen för de flesta så din träning kommer nog snarare att hålla formen än att få dig att växa. Lycka till!

1 kommentar

    • Helen5 maj, 2015 kl. 12:29
    • Svara

    Tack för ditt svar! Mer fokus på överkroppen och inte rädd för att träna rumpan kör vi på då =)

    MVH Helen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.