Bygg en stark kropp på rätt sätt

11820436_852461851535483_372956864_n

När man tränar bryter man ner musklerna för att sedan låta dem repareras och bli starkare när man vilar mellan passen. Man kan jämföra det med ett hus som ska göras större och mer tåligt. Man river det gamla för att sedan bygga upp det igen. Det hade inte gått om man bara fraktade dit en massa material men inte hade några byggarbetare. Arbetarna kan jämföras med kolhydrater och fett som man stoppar i sig mellan passen. Man kan inte heller anlita en massa arbetare utan byggmaterial som i träningssammanhang är protein. Det finns de som slarvar med kosten vilket då skulle jämföras med att byggarna får en skottkärra tegelsten om dagen och det kommer de inte långt med. Det är därför viktigt att tänka på proteinintaget så kroppen får rejält med byggstenar att arbeta med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.