Se till att nå 100%

foreefter

Något jag ofta förklarar för mina klienter är att man måste vara beredd på att om man sätter ett slutmål (ex fettprocent eller vikt) så är man med stor sannolikhet nöjd när man nått 75-80% av resultatet. Vill man gå ner 15 kilo kommer man känna sig rätt nöjd efter 10 kg. Det är då det är viktig att påminna sig själv om varför man började resan. Har man satt ett mål ska man nå det oavsett vad. Det är inte bra att ”ge upp”/känna sig bekväm innan dess då det ökar risken för att falla tillbaka i gamla mönster och efter ett tag hamna på samma vikt man började på.
Ni ser bilden ovan. Jag ser på vänstra bilden att jag var rätt nöjd. Jag hade glömt varför jag kämpade och vad jag egentligen ville uppnå. Jag tänkte att det är ändå rätt okej med lite fylligare armar, axlar och magen syns ju ändå inte under tröjan. Bilden till höger är tagen idag. Det skulle kunna hända samma sak nu. Jag har ju tappat 16 kilo sedan april, minskat 20 cm midja, känner mig starkare, smidigare. Kanske borde jag slappna av nu… Unna mig lite mer… Men NEJ! Jag satte ett mål och jag har bara nått 80% av det. Jag vet att när jag fått ner min fettprocent till den nivå jag vill så kommer jag inte fuska, slarva eller gå upp igen. Jag är då för stolt över mina resultat och när man klarat 100% låter man inget förstöra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.