Spirulina har många egenskaper

spirulina

Spirulina är en liten blå-grön mikroalg som vuxit i sötvatten på vår jord i flera miljarder år. Dess näringsvärde är väldigt högt vilket gjort att t.ex. NASA använt det som föda under sina rymdfärder.

Spirulinaalgen består av bland annat 60-70% protein och den är rik på olika mineraler så som järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink. Förutom detta har den också ett högt innehåll av B-vitaminer, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin.

Hur äter ni spirulina?

2 kommentarer

    • Tova7 september, 2015 kl. 09:02
    • Svara

    Ge gärna några förslag på hur man kan använda det, låter som något jag borde börja med :)

    • Cattis13 september, 2015 kl. 20:05
    • Svara

    Jag blandar spirulinapulver med upptinad, hackad spenat. Häller i chiafrön och gärna pumpafrön, samt kryddar med vad jag är sugen på för dagen. Ett tilltugg till kött, fisk eller andra grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.