Det gäller att ta i!

12107607_1069257013093727_93068597_n

Jag får ofta frågan hur tungt man ska köra på gymmet. Det finns bara ett svar för bäst resultat – om man är ute efter att stärka musklerna och ifall man även vill att de ska växa – nämligen det kroppen tycker är tungt, inte huvudet.

Låt mig nämna ett exempel.

Det är tungt att bära två fulla ICA kassar från affären. Tungt i huvudet i första hand. Visst, det är tungt för kroppen med men jag är säker på att de flesta orkar bära två påsar med livsmedel de kvarter det krävs för att komma hem när man handlat. Med andra ord är det ingen optimal träning för att stärka och bygga muskler.

Tungt i träningssammanhang är alltså inte det vi klarar av rent styrkemässigt men hjärnan säger ifrån att det är tungt. Det är tyvärr så många nybörjare ser på träning. En massa repetitioner och rädsla för att lasta på vikt.

Tungt är det ifall du bär två kassar och du orkar gå hundra meter innan du behöver sätta ner dem för att vila. Det stärker kroppens muskler. Samma sak gäller på gymmet. När du kör så tungt att du enbart klarar exempelvis 10 repetitioner kommer du att få utveckling. Alltså när kroppen säger ifrån genom att inte klara av att pressa vikten en enda gång till hur mycket du än trycker.

Tänker man på det när man tränar är det betydligt lättare att nå sina mål.

Kör hårt gott folk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.