EAA – aminosyror

12145176_1040923272619535_1143254115_n

EAA eller essentiella aminosyror som de också heter är ett pulver som man med fördel kan ta före under eller efter ett träningspass istället för en proteindrink. Studier visar att proteinsyntesen kan öka med upp till 350% om man intar det på tom mage. Det är betydligt mer än om man dricker exempelvis vassleprotein. Det beror på att kroppen tar upp alla aminosyror utan inbördes ordning och genom att minimera antalet så får kroppen ett snabbare upptag av just de som är viktiga. EAA innehåller dessutom färre kalorier per portion om man är superstrikt med dem. Värt att veta är att det är den snabba påfyllningen av aminosyror ut i blodet som är det som ger effekt. Inte att springa runt och sippra på en drink och ha höga nivåer dagarna i ända. Det gäller även de energidrycker som finns idag med aminosyror i. De ska drickas på tom mage för att ge bäst effekt för musklerna. Alltså inget man ska dricka till en måltid eller direkt efter. Burken på bilden är från nordicathletes.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.