Sköter du dig kommer resultaten

12556150_1742958429265417_1549323645_n

Det händer att jag får frågan från folk varför de inte går ner i vikt trots att de går på diet och ligger på ett kaloriunderskott. Om jag inte vet vad de stoppar i sig förklarar jag att det är ganska sannolikt att de äter mer än de tror, om inte varje dag så per vecka. Kroppen kan nämligen inte klockan och inte dagar heller för den delen utan det är kalorier man stoppar i sig under en längre period som påverkar vikten. Svullar man en lördag har man lätt raderat underskottet från inte bara en utan kanske flera vardagar när man ser på intaget under en veckas tid. Om personen i fråga äter strikt men inte har tränat förut är sannolikheten stor att vikten påverkas av vätska i kroppen. Fettet bränns vid kaloriunderskott men kompenseras förmodligen av muskelvikten och därför talar inte vågen sanning. Därför är alltid måttband och fettmätning att föredra. Man ska inte heller stressa. Bränner man 1 kilo fett under en vecka och har druckit och ätit innan man väger sig så kan det hända att vågen inte visar någon skillnad. Nu menar jag inte att man ska svälta sig innan vägning för att se resultat utan man ska ta hänsyn till det och försöka att se viktnedgången långsiktig. Tre till fyra veckors mellanrum är en bra referens när man hittat sitt sätt att äta på. Man ska absolut inte bli deppig om det inte är någon skillad första veckan. Flera av mina klienter har gått upp i vikt trots att de gått ner i fettvikt första perioden. Mer muskler = snabbare och mer hållbar fettviktnedgång.

2 kommentarer

  • Minna26 januari, 2016 kl. 12:58
  • Svara

  Hej Philip.

  Jag har en fråga som jag inte hittar svar på någonstans på internet. Jag har gått upp mycket i vikt de senaste åren då jag pga skada inte har kunnat träna.

  Nu vill jag främst gå ner i vikt. Sedan kommer jag också att träna muskulatur. Men min fråga är såhär. Låt oss säga att jag står på en trappmaskin i ca 45 minuter och sedan helt är slut men när jag har fått vila i en timme eller så, känner jag att jag vill fortsätta förbränna igen och vill upp på maskinen igen.
  Kan man göra det? Är det sunt? Jag menar inte mentalt utan slitagemässigt. Är det ok att hoppa på hästen igen? Jag har lite bråttom att gå ner i vikt nämligen.
  Hur länge måste man vila mellan två såna pass?

  Kosten sköter jag jättebra men vill ta bort många kilon inom en kort tid.

  Här får du ett tips av mig som tack för att du förhoppningsvis svarar på min fråga.
  Du som gillar fina grejer och märkesprylar precis som jag.
  Jag har gått med i en undersökningssite där varje undersökning ger poäng att handla märkesvaror för. Allt från Kähler till Georg Jensen kan man plocka ut för poängen. Det är helt gratis och man kan få ihop till så jäkla mycket fint. Hittade länken här där det finns mer att läsa om det. Rekommenderar starkt! http://goo.gl/BepLJk

 1. Riktigt imponerande träning och fysik har du! Verkligen inspirerande.

  Kolla gärna in http://www.bokanet.se/gym-bokningssystem/ så man kan boka in pass direkt efter ditt schema!.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.