Viktigt med rätt mängd protein

När man tränar är det viktigt att få i sig rätt mängd protein varje dag. Proteinet består av aminosyror som kan kombineras på väldigt många olika sätt för att fylla olika funktioner i kroppen men det som är intressant i träningssammanhang är framförallt aminosyrorna leucin, isoleucin och valin, som även betecknas BCAA. Man vet dock idag att det även krävs intag av fler aminosyror för att stimulera muskeltillväxten och därför är EAA (alla essentiella aminosyrorna) eller proteinpulver det som gäller ifall man vill få i sig extra protein via tillskott. Veganer och vegetarianer har svårare att få i sig de essentiella aminosyrorna och kan därför behöva anstränga sig något mer för att kombinera olika proteinrika vegetariska livsmedel för att få i sig rätt mängd.

1 kommentar

    • Madeleine2 oktober, 2017 kl. 23:32
    • Svara

    Jag får SÅ dålig hy av alla typer av protein pulver och bars. Har du tips på nåt som kanske skulle fungera?? Bor i USA, så gärna nåt amerikanskt (eller som kan beställas hit)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.