Ikea, bättre än lekland?

Jag vet inte hur många gånger senaste tre veckorna som vi varit på IKEA. Vi har lagt all vaken och ledig tid på renoveringen i den nya lägenheten. Tänk om man hade vetat från början exakt vad som behövs för att den nya lägenheten ska bli komplett. Så är ej verkligheten, haha. Varje dag är det något vi kommer på som vi behöver komplettera med och oavsett om man vill det eller ej så har det behövt bli besök på IKEA även under helgen. Det innebär i sin tur att Nico behöver följa med.

Missuppfatta mig rätt – det är ren lycka för en tvååring att få utforska ett stort möbelvaruhus men som förälder som behöver fokusera på vad man ska ha från det tusentals kvadratmeter stora varuhuset kräver det både tålamod och extrem simultanförmåga. Det sistnämnda är väl lite sisådär för min del, haha. Hur som helst så har den lilla knatten börjat lära sig varuhuset mer än vi tror. Man tittar bort några sekunder och får då syn på det här.

Ja, han har börjat känna sig lite väl hemma där.

När allt är betalt förtjänar man en vegetarisk pizzaslice. Mums!

Det blev även ett par besök på Bauhaus. Den butiken är förmodligen ännu roligare än IKEA med alla borrmaskiner och sånt. Får Nico bestämma ska han bli snickare när han blir stor, haha.

Trots att det tar tre gånger så lång tid att besöka IKEA med barn så har allt gått bra och vi känner att det mesta är inhandlat. Vi är nu inne på fjärde veckan av att färdigställa lägenheten och Anna som är på plats för tillfället får äntligen tid för de små detaljerna nu när flytten är avklarad och alla nya möbler ihopskruvade.

Under veckorna som gått så har vi fått ovärderlig hjälp av Nicos bonusmorfar Mats. Jag har lärt mig så mycket från honom under tiden vi jobbat med att lägga nytt golv i hela lägenheten, målat alla väggar och tak, fogat kakel, fixat dörrarna, lagt lister, dragit kablar, optimerat allt och en massa extra jobb med badrummen, köket, balkongen osv.

Vi har en del kvar att göra på balkongen för att den ska bli som vi vill men än så länge har vi lagt grått konstgräs och köpt en härlig loungesoffa.

Arbetet fortsätter men förhoppningsvis kommer vi att ha tid för annat med veckorna framöver. Det ska bli spännande att se vad Anna fixat i lägenheten när jag kommer tillbaka till Göteborg om ett par dagar.