När Tegnell får semester kommer resultaten

Jag är nog inte ensam om att ha påverkats av pandemin på sätt som jag inte kunde föreställa mig för ett och ett halvt år sedan. Min första tanke var att nu kommer det att finnas massor av tid att träna och fokusera på sig själv när allt stängs ner och mer eller mindre alla intressen i livet stod på hold.

Vad jag inte räknade med var att när allt det roliga i livet uteblir så minskar även motivationen att träna och rutinerna ändras oavsett man vill eller inte. Helt plötsligt rör man sig inte ute som tidigare, alla resor ställs in osv. Nu menar jag inte att det bara är därför jag tränar men att helt plötsligt hamna i en bubbla med endast sin familj har det blivit andra prioriteringar än att ta träningen till sitt max. Jag har tränat under hela pandemin men inte på den nivå som tidigare.

Vi spolar fram till idag och hamnar då i början av september 2021. Samhället har börjat se ut som vanligt igen, de flesta är vaccinerade, Tegnell har kanske fått sin första semester och tidningarna krystar fram artiklar om vad de hittar för ny info kring Covid men folk orkar nog inte bry sig så mycket längre. Jag vet att det inte är över än – kanske på länge men jämfört med ett år sedan så känns det underbart att många lever som vanligt igen. Det har ökat motivationen mig och många andra att öka träningsdosen och även optimera kosten. Jag har mått jättebra i kroppen under pandemin men nu kommer jag att må ännu bättre – både på insidan och utsidan.

Dagens tips till dig som läser är: Ta tag i din kost och träning inför beach 2022 nu! Längre tid än det är just nu till nästa badsäsong kommer det aldrig att bli. Fatta vilken form du kommer att vara i efter att ha tränat och ätit bra under september, oktober, november, december, januari, februari, mars, april, maj och ja, även juni. Vi lever i ett land med skitklimat – höst/vår/vinter i 10 månader och sommar 2 månader – så ta vara på tiden i kylan och mörkret. Ditt framtida jag (i juli) kommer att tacka dig.