Hur jag gick ner 15 kilo på 9 veckor (2013)

Nu tänkte jag berätta om hur ni kan komma i form till sommaren på samma sätt som jag gjort senaste veckorna. Ni som följer min blogg har koll på vad jag stoppat i mig och hur jag tränat men eftersom det trillar in nytt folk här dagligen tänkte jag sammanfatta det i ett inlägg.

Kom ihåg att något som funkar för mig kanske inte ger samma effekt på dig. Vi är alla olika och det är därför kosthållningar som LCHF, GI och liknande kan ge olika effekt från person till person.

Hur som helst har det viktiga för mig varit att se resultat och på så sätt har jag hållit mig motiverad och samtidigt har jag stärkts rent mentalt genom att känna att disciplinen ökat för varje vecka. I början tänkte jag ha en ätardag varje helg men efter sex veckor har jag i snitt ätit något onyttigt var fjortonde dag. Då har det vid två tillfällen blivit en Mc donals måltid och en gång en pizza.

Alkohol har jag druckit mer eller mindre en gång per vecka, vilket jag givetvis inte rekommenderar men i mitt fall är det lördagskvällarna som är heliga då jag kopplar bort allt som har med jobb och träning att göra. Jag har huvudsakligen hållit mig till vitt vin ute och någon enstaka redbull light med vodka om jag förfestat. I samband med alkoholintaget har jag druckit minst en proteindrink, haft ett lågt fettintag under dagen och efter kl 24 har det blivit varannan vatten, med ytterligare två glas vatten innan jag lämnar nattklubben. Väl hemma fyller jag på med zink, magnesium, vitaminer, mer vätska och ytterligare en proteindrink. Jag är också noggrann med att sova ut ordentligt dagen efter eftersom det oftast är för lite sömn som får mig att känna mig bakis.

Nog om det, här kommer de livsmedel jag har hemma för tillfället. Med det menar jag att det finns inget annat i mitt kök att äta. Finns ingen mening då jag inte stoppat i mig något annat på över sex veckor.

I skafferiet:

– Finn crisp
– Riskakor, naturella
– Ris
– Potatis

I kylen:

– Kalkonskivor
– Minimjölk
– Kallrökt lax
– Omega 3 kapslar i mängder

I frysen:

– Kycklingfilé
– Torsk

Kosttillskott:

– One Whey proteinpulver
Bod-e Burn
Bod-e Rest
– One Amino (aminosyror)
– Power (Pre workout)
– L-glutamin
– CLA
– ZMA
– Heat fettförbränning från Fitnessguru
– C-vitamin
– Multivitamin
– Calcium+D vitamin

En dag brukar se ut så här:

10.00 Vaknar
10.10 Aminosyror (2 prt) + L-glutamin + 4 g. Omega 3 + Bod-e Burn
11.00 Proteindrink + L-glutamin + banan
12.00 Proteindrink
15.00 Lunch (ris och kyckling)
17.00 Proteindrink + 4 g. Omega 3
18.30 PWO + aminosyror
19.00 TRÄNING
20.00 Proteindrink + några riskakor
21.00 Middag (Ris och kyckling)
23.00 4 st finncrisp med enbart kalkon + någon skiva kallrökt lax
24.00 Proteindrink + C-vitamin
02.00 Bod-e Rest + ZMA + CLA
02.30 Somnar

Där har ni en helt vanlig dag när jag tränar ett pass på kvällen. Jag har hittills inte kört någon konditionsträning eftersom det ger mig ett otroligt sötsug och ökar hungern, vilket gör att kvällarna blir ett rent helvete. Istället ser jag till att minska kaloriintaget så pass mycket att det ersätter förbrukningen som skulle ske vid ett löppass. Givetvis rör jag på mig så mycket jag kan under dagarna och tar alltid trappor istället för rulltrappor och hiss och så blir det promenader med hunden och inlinesrundor när vädret tillåter.

0d87f4c2de4b11e2a73b22000aa80571_7

Den träning jag kört är tung styrketräning rakt igenom hela perioden. Jag har snittat på ett pass per dag och då är det alltid så tungt som jag kan för dagen som gäller. Dagsformen avgör vilken vikt jag kan lasta på. Under den här perioden har jag haft fyra eller fem vilodagar men då har jag tagit igen de passen genom att köra dubbla pass någon annan dag. Mina dubbla pass innebär ett lite längre pass för en specifik muskelgrupp i början av dagen och liknande för en annan muskelgrupp senare. Jag är förresten uppe i 110 pass (19 april) i år av 365, hur går det för er?

Jag väljer ordning på muskelgrupperna efter hur kroppen mår. Var det fem dagar sedan jag körde axlar och de känns redo att köttas blir det det ett axelpass. Är jag sugen på bröstträning trots att det bara var två dagar sedan sist men känner mig relativt återhämtad så kan det lika gärna bli det. Jag är inte rädd för att bli övertränad utan jag lyssnar på kroppen och pressar den så hårt det går tills den ger signaler om att det är dags att vila lite grann. Jag skulle aldrig få för mig att vila en vecka innan jag kör samma muskelgrupp.

Jag kom att tänka på att några av er sitter säkert där och tänker att alla tillskott skulle kosta skjortan att stoppa i sig. Jag vill påstå motsatsen av följande anledningar:

– Jag fikar inte ute och betalar dyrt för latte, bakelser, bullar osv.
– Jag äter inte på dyra restauranger utan håller mig till lunchpriset etc om jag inte äter hemma. Ris och kyckling kan man komma undan billigt med även på stan.
– Jag äter bara två lagade mål om dagen. Torsk och potatis lagar du hemma för max 20 kr per måltid.
– Matlådor är ett bra sätt att spara pengar. Storkok en gång i veckan är att rekommendera.
– Beroende på hur mycket man tar så kan tillskotten räcka ett tag.
– Det blir inga spontaninköp och uppfyllning av kylen med livsmedel som man sedan måste kasta när de gått ut.
– Två drinkar på krogen en onsdag till exempel är dyrare än ett kilo proteinpulver.
– Jag köper inget fredagsmys, lördagsgodis osv.

Med tanke på sista punkten så kom jag att tänka på att många av er dessutom sitter där nu och tänker att man måste vara någon sorts maskin för att klara av att hålla en sådan strikt kost och aldrig unna sig något på helgerna.

Jag säger bara… vadå unna sig något på helgerna? Unna sig något på helgerna är bullshit. Det är något vi svenskar kommit på som verkar ha blivit en tradition av något slag. Om du nu mååååste ha något gott att äta framför TV:n en fredagkväll, byt aktivitet då. Gör något annat där du inte känner dig tvungen att sitta och tugga på något. Personligen har jag inte kollat på tv på flera år och skulle jag trots allt göra det någon gång räcker mina finn crisp och kalkon gott och väl om jag känner mig småhungrig.

Vet ni varför jag inte slarvar med kosten? Jo för att jag har vant mig av med allt onyttigt. Jag åt upp mig 10 kilo innan det var dags att skala av allt fett och då hade jag kraftigt sötsug, skräpmatsug och coca cola-beroende. Det tog 10-14 dagar sedan var allt sånt borta. Jag kan titta på allt jag annars skulle älska att trycka i mig men jag blir inte det minsta sugen. OM jag hade börjat unna mig det då och då (ätardagar där man frossar allt möjligt till exempel) eller börja hitta substitut som sötningsmedel-sockrade livsmedel, lightläsk, sockerfri choklad osv skulle jag mindfucka mig själv. Bättre att bara glömma bort och inte påminna kroppen om det som en gång gjorde en ”tjock”.

Hur länge ska jag då äta så här? Det vet jag inte idag men tanken är minst fem veckor till och se om jag lyckas få bort allt fett till dess. Efter det kommer jag att fortsätta äta liknande och absolut inte börja unna mig saker och ting bara för att jag väl nått mitt mål. Då är våren här och det gäller att slipa på formen (musklerna den här gången) åter igen inför sommaren.

Hoppas ni fått en inblick i min kost och träning de senaste veckorna. Jag vill åter igen förtydliga att det är är en livsstil och en kosthållning som fungerar för mig. Vill ni prova själva så är det fritt fram men jag tar inget ansvar. Vill ni ha specifikt anpassat kostupplägg för er är ni välkomna att maila mig för att boka in PT pass med mig här i Stockholm.

Kör hårt ni så ses vi på stranden i sommar!

ps. Jag vill förtydliga att jag under de här veckorna till största delen enbart bränt bort fettet och att musklerna fanns där under redan från början. Upplägget fungerar även för kvinnor utan att ni blir bodybuilders. ;)

45 kommentarer

2 pingar

Hoppa till kommentarformuläret

  • Carolina18 mars, 2013 kl. 11:10
  • Svara

  Finis, du har skrivit lite fel i rubriken!! :)

  1. Såg det precis :) tack!

  • Erica21 mars, 2013 kl. 20:56
  • Svara

  Hej! Hur kommer det sig att du tar CLA innan du lägger dig? Vad jag förstår (enligt instruktionerna ^^) ska de tas i samband med måltid?

  //Erica

  1. Jag tar alltid en kaseindrink när jag lägger mig. :)

  • Suzy23 mars, 2013 kl. 13:57
  • Svara

  Hej Philip! Jag har en fråga om Heat tabletterna som jag hoppas du kan hjälpa mig med. Jag har hört att de ger resultat men att de anses vara farliga. Vad anser du om det som PT?
  Tack på förhand :)

  • sofie26 mars, 2013 kl. 10:50
  • Svara

  om man inte har alla dom kosttillskotten funkar de lika bra då? tror inte jag kommer köpa alla, kanske heat eller one whey men om jag inte ens köper dom. kommer man ändå gå ner och bli lite vältränad?

  • Linnea26 mars, 2013 kl. 12:45
  • Svara

  Jag har djupt inpräntat i huvudet att man ska äta fem grönsaker om dagen, klarar du dig på bara vitamintabletter? Brukar du normalt äta mycket grönsaker, eller är det standard för dig att ta vitamintillskott istället? :)

  1. Jag äter grönsaker minst en gång om dagen och kompletterar med tillskott. Sedan innehåller allt ifrån ägg till potatis även vitaminer.

  • Henrik Ö29 mars, 2013 kl. 23:54
  • Svara

  Hej!

  Jag försöker implementera de tider du har där uppe till min vardag, men jag vet inte vad jag ska tänka på då jag kan inte följa de tider du har satt ut. ex så kliver jag upp halv 6 och tar en 40 min promenad, men följer jag då dina tider så hamnar min lunch kl 10 :) Om du fattar hur jag menar, jag har förskjutit dina tider att passa mina.
  Jag tänkte mest på alla tabletter och pulver om det är något jag måste tänka på där vid intag osv i tid i förhållande.

 1. Hej! Härligt! Det gäller nog att hitta sitt sätt för att nå sina mål=) Jag har gått ned 17 kg på ett kort tag, gick ned 5 kg själv sedan förra sommaren och 12 kg ihop med diet och PT träning 2 dagar i veckan + crossfit och morgonpromenader de senaste 3 månaderna. Jag har även fått en skräddarsydd kost av en kostläggare. Jag kör mer på rätt kolhydrater mindre mättat fett och mer fleromättat ist + mer protein. Äter var 3dje timma. Det har varit ett mäck å få i sig allt men det går och nu blir det mer som en livstil=) har fortfranden 6-10 kg kvar tills jag är i mål och senn ska jag börja bygga mer muskler och ev tävla om 1-2 år i amatör fitness. Tävlar du nått? mvh/ R

 2. Du pratar ofta om viktminskning, men hur går man upp i vikt? jag har smala ben o lår, platt rumpa, platt mage är inte alls nöjd med min kropp, har inte tränat på 3 år så är inte direkt vältränad heller. Vad/hur ska jag äta o hur ska jag träna? JÄTTE TACKSAM FÖR SVAR, behöver verkligen hjälp.
  ps. 16 år.

 3. Hej!

  Hittade precis din blogg och efter att suttit och läst sida upp och sida ner måste jag bara säga, tack för en sjukt bra och grym träningsblogg! Blev helt super pepp och inspirerad. Ha en toppen dag!

  1. Tack själv! Kul att du gillar den! :)

  • Jennifer11 april, 2013 kl. 22:53
  • Svara

  Du pratar ofta om viktminskning, men hur går man upp i vikt? jag har smala ben o lår, platt rumpa, platt mage är inte alls nöjd med min kropp, har inte tränat på 3 år så är inte direkt vältränad heller. Vad/hur ska jag äta o hur ska jag träna? JÄTTE TACKSAM FÖR SVAR, behöver verkligen hjälp.
  ps. 16 år.

  • Stephanie13 april, 2013 kl. 07:50
  • Svara

  Hej,

  Jag funderar på att köpa en resa i slutet av maj och vill hinna komma i form till dess. Förra året körde jag en VLCD-kur eftersom jag ville tappa några kg till semestern och det var nog det värsta jag gjort i mitt liv. Efter det har jag gått upp till mitt livs högsta vikt (58 kg, är 160 cm. Vägde runt 53-54 kg innan semestern förra året och 51 när vi åkte… ) och har sedan dess både tränat och kört low-carb kost. INGET hjälpte, så jag la av i mitten av mars…

  Nu undrar jag om du tror att jag kan lyckas med din ”kur” i kombination med runt 4 pass crossfit i veckan?
  Undrar även om alla tillskott du tar behövs, jag har självklart proteinpulver och möjligen kan jag ta en del annat av min kille som har en del tillskott i skåpet :)?

  PS. Bokmärker såklart din sida, den var riktigt GRYM! Tur att jag snubblade in!

 4. Wow!! Jag är så imponerad av vad du åstadkommit och samtidigt blir jag sjukt inspirerad. Dags att sätta fart känner jag!! Tack Philip!!

  • Pontus5 maj, 2013 kl. 00:06
  • Svara

  Hittade precis bloggen och är grymt glad över att jag gjort det :) ! Finns säkert många bra fitnessbloggar som uppdaterar ofta men de är väldigt svåra att hitta.

  Kommer givetvis följa dig nu!
  Vet du någon mer blogg du kan rekommendera för inspiration till träning och rätt kost osv :)?

 5. Hej, är just nu på väg att starta Bantningskollen.se
  Meningen med sidan är att samla all info om dieter, träning, recept, allmän info, motivation osv under ett tak. Vi behöver dels åsikter om vad som bör finnas på en optimal sida samt bloggare som kommer länkas från våran sida för att våra läsare skall kunna hitta ytterligare information, tips och kunna relatera till andras resor inom kost och hälsa. Vill någon lämna sin åsikt eller vara en av bloggarna som kommer få sin länk permanent på sidan så gå gärna in och skriv till oss.

  • Hanna Eriksson14 oktober, 2013 kl. 22:26
  • Svara

  Hej Philip!
  Satt och läste igenom ditt inlägg samt din blogg. Måste bara säga att du är sjukt inspirerande och man blir riktigt taggad! Varför ligger man i sängen nu och inte på gymmet för? ;) haha! Ha det fint! Allt gott// Hanna

 6. Du får fixa te den där ryggen lite va? den hänger inte med i utvecklingen

  • Lina29 oktober, 2014 kl. 12:25
  • Svara

  Hej! Har en fråga angående träning i kombination med mat och jag hoppas du kan hjälpa mig.

  Hinner inte träna på morgonen då jag redan går upp 5:30 för att hinna. Har bara 30 min lunch på jobbet så hinner inte träna då heller… Kommer hem runt 18:00-tiden och är då vrålhungrig och måste laga mat till kidsen. Efter det har jag äntligen tid att träna.

  Problemet är att jag då ätit 30-45 minuter innan det är träningsdags. Förbränningen är väl inte på topp då? Man ”ska” väl inte ha ätit på 2 timmar för att förbränna? Är det ”onödigt” att powerwalka, stavgång, jogg eller promenera när man ätit så kort tid innan? Målet med min träning är att må bättre och bli av med några kilon…
  Kan inte vänta två timmar efter jag ätit pga. tidsbrist. HUR ska jag göra att trots späckat schema lyckas träna och gå ner lite i vikt? :)
  Tack på förhand!

  • m21 april, 2015 kl. 10:24
  • Svara

  Gick du verkligen ner 15 kg på 9 veckor eller står det fel? Det är så sjukt imponerande, men också förvirrande, då folk alltid säger att man bara ska gå ner 0.5 kg i veckan för att det inte ska bli ohälsosamt.

  • Sofie22 april, 2015 kl. 12:31
  • Svara

  Hej
  Om man skulle följa din plan men man går upp 05:00 varje dag och är på gymmet 5:30
  Hur skulle man lägga upp det då?

  Mvh

 7. Tack för att du delar med dig av din erfarenhet! Skulle du vilja hjälpa några till så vore det jätteroligt om du ville lägga in något recept du använt under din viktnedgång på min receptsida MAT FÖR RESULTAT, fylld med enbart nyttiga recept för oss som tränar! http://www.matforresultat.se/

  Vänligen Sara

 8. General Dope About this by-product
  https://ivermectinsts.com ivermectin cost

 9. Global Dope About this offshoot
  https://ivermectinsts.com ivermectin pills for humans

 10. General Dope About this outcome
  https://ivermectinsts.com ivermectin for sale in canada

 11. Global Dope About this by-product
  https://ivermectinsts.com stromectol for humans for sale

 12. General Message Fro this by-product
  https://ivermectinsts.com stromectol walmart

 13. Accustomed Message About this outcome
  https://stromectolivermect.com ivermectin 6mg

 14. Accustomed Information Here this by-product
  https://ivermectinstrom.com ivermectin dosing

 15. General Information Here this outcome
  https://ivermectinstrom.com ivermectin paste for humans

 16. Non-specific Low-down Fro this by-product
  https://ivermectinstrom.com ivermectin tablets for sale walmart

 17. Accustomed Low-down Here this by-product
  https://stromectolivermect.com ivermectin paste

 18. Global Information Here this offshoot
  https://ivermectinsts.com ivermectin 3mg

 19. Accustomed Dope Far this offshoot
  https://ivermectinsts.com where to buy ivermectin

 20. Non-specific Low-down About this product
  https://ivermectinstrom.com do i need a prescription for ivermectin

 21. General Information Fro this outcome
  https://stromectolivermect.com ivermectin without a doctor prescription

 22. Non-specific Information About this by-product
  https://ivermectinst.com ivermectin ingredients

  • RodneyTok30 augusti, 2021 kl. 16:51
  • Svara

  perdere peso camminando
  RodneyTok

 23. Accustomed Low-down Far this offshoot
  https://ivermectinsts.com stromectol ivermectin

 24. Global Dope Here this product
  https://stromectolivermect.com order ivermectin

 25. Global Information Far this outcome
  https://stromectolivermect.com where can i buy ivermectin

 26. Global Information Fro this product
  https://stromectolivermect.com 12 mg ivermectin for sale

 27. Accustomed Information Far this by-product
  https://ivermectinst.com ivermectin for sale humans

 1. […] om. Kosten kommer att vara en variant av den så kallade lailani-dieten som ni kan läsa mer om här. Givetvis har jag anpassat den efter hennes förutsättningar. Målet är att gå ner 15 kilo och […]

 2. […] kommer att vara en variant av den så kallade lailani-dieten som ni kan läsa mer om här. Givetvis har jag anpassat den efter hennes förutsättningar. Målet är att […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.